Humani sveštenik iz Ivanjice sagradio dom za porodicu Bošnjaković

U trošnoj kućici sa nehumanim uslovima za život porodica Bošnjaković  iz Luka provodila je teške dane. Jeremija koji je od rođenje gluvonem i njegova sestra Zlata svakodnevno su se mučili u hladnim, dotrajalim prostorijama, u strahu da im se ne obruši zid sobe ili padne krov kuće.

IL-Gmitar-gradi-kucu-2-300x142 Humani sveštenik iz Ivanjice sagradio dom za porodicu Bošnjaković

Saznavši za njihovu tužnu sudbinu sveštenik Gmitar Milunović iz Ivanjice prošle godine posetio je ovu porodicu i obećao da će im izgraditi novi dom. Uz pomoć privrednika i drugih humanih ljudi Gmitar je uspeo za nepunih godinu dana da privede radove kraju pa će se Bošnjakovići uskoro useliti u novu kuću.

-Posao nam je dodatno otežavala činjenica da do porodice Bošnjaković nije bilo puta kojim možemo dopremiti material za igradnju kuće. Protrošili smo dosta vremena kako bismo obezbedili prilaz a nakon toga pristupli zidanju. Radnici su uložili maksimalan trud pa je za neverovatnih osam dana kuća bila pod krovom.-kaže ovaj humani sveštenik.

IL-Gmitar-pravi-kucu-1-300x142 Humani sveštenik iz Ivanjice sagradio dom za porodicu Bošnjaković

Trenutno se radi na električnim instalacijama i malterisanju unutrašnjih zidova.

-Želeo bih da se  zahvalim svim priložiocima i donatorima bez čije nesebične pomoći ne bih uspeo u svojoj nameri. Takođe pozivam sve humane ljude koji su u mogućnosti da se uključe kako bismo kuću porodici Bošnjaković završili do kraja. Ono što garantujem jeste da nećemo dozvoliti da zimu ove godine dočekaju bez sigurnog krova nad glavom – tvrdi Gmitar.

IL-Gmitar-gradi-kucu-4-300x142 Humani sveštenik iz Ivanjice sagradio dom za porodicu Bošnjaković

Novi, topli dom porodice Bošnjaković  iz Luka površine je oko 45 kvadrata. Za njega je bilo potrebno obezbediti 17 000 evra.  Humani sveštenik iz Ivanjice kaže da će za Bošnjakoviće biti obezbeđen i nameštaj, bela tehnika i ostali kućni aparati potrebni za nesmetan život.

Inače sveštenik Gmitar Milunović  je u protekle tri godine uspeo da izgradi četiri kuće za porodice lošeg materijalnog statusa. Njegova humanist obasjala je toplinom ove domove i vratila osmeh na lica mnogima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *