U Ivanjici proglašena vanredna situacija zbog mazuta u reci

Zbog izlivanja mazuta u reku Moravicu i nemogućnosti da se problem reši bez pomoći  Republike, u Ivanjici je proglašena vanredna situacija. U cisterni Zavoda za rehabilitaciju iz koje se izliva mazut nalazi se još 70 tona ovog ulja za loženje.  I pored ogromnog napora koji su nadležne službe uložile, kako bi kvar bio saniran, mazut i dalje teče u reku.

il-mrlja-moravica1-300x142 U Ivanjici proglašena vanredna situacija zbog mazuta u reci

-Opština Ivanjica ulaže maksimalne napore kako bi zbog svih građana pokušali što pre da reše problem. Medjutim, neophpdno je da se mazut izvuče iz cisterne a za to je potrebna pomoć republičkih institucija.-rekao je zamenik predsednika opštine, Momčilo Mitrović.

You may also like...

5 Responses

 1. Bernard Tolj kaže:

  Imamo biološko rešenje razgradjivanja Mazuta. Isprobano više godina iz nemačke.
  Obratite nam se

 2. Maksa kaže:

  Opstina da brine o gradjanima, a onaj ko je izazvao ovu katastrofu, sam da se skloni…Nije da sam ljubitelj ove politike, ali lokalna vlast tu nista nije kriva. Cak su se i potrudili. E tako…

 3. Zorica kaže:

  Momo svaka cast za sve sto radis. Istina je da si uvek bio gde god je trebalo. Da nam je jos dvojica takvih operativaca, pa neka budu iz koje god stranke.
  Samo napred decko.

 4. Ana kaže:

  Zasto treba drzava da pomaze da se izvuce mazut? Bolnica pravi profit pa neka plati, jedino tako ce se traziti krivac. Iznajme cisternu, plate istakanje. Na reci postave mrezu da skupe mazut….

 5. Marijan kaže:

  Gospodo, ima li neko normalan u opštini i službama koje se bave ovim pitanjima?
  Koji su to maksimalni napori, pa ljudi pogledajte slike, ovo je ekološka katastrofa u svakom smislu te reči!
  Svakih 15 dana imamo vanredne situacije, padne kiša odmah vanredna situacija, padne sneg opet vanredna situacija, padne grad isto.
  Sad imamo situaciju da se u reku sliva sedamdeset tona otrova. Hej ljudi, ta šteta ne može se izmeriti u novcu, ovo je potpuni pokazatelj šta se dešava kad vlast preuzmu nesposobni i nepismeni kadrovi. Bebo, ako imaš herca objavi komentar, nemoj da se prodaješ za sitne pare iz budžeta, ovu vodu iz reke i ti piješ, nemoj da budeš saučesnik i da te tako pamte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *