“Kamp ljubavi i nade” po deseti put u Ivanjici (VIDEO)

U ivanjičkoj Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju po deseti, jubilarni put održava se „Kamp ljubavi i nade“. Misija kampa jeste unapređenje kvaliteta života dece obolele od raka, koju oni vrše kroz različite kreativne, sportske i edukativne radionice. Ovi mali superheroji na taj način istražuju svoje mogućnosti, stiču samopouzdanje i nakon najteže životne bitke resocijalizuju se.

Joland Korora, predsednica Nurdora i majka izlečenog deteta, ističe kako je nakon zastrašujućeg životnog iskustva u Ivanjici pronašla slobodu, ljubav i snagu. Ovogodišnji „Kamp ljubavi i nade“ okupio je rekordan broj dece. Kako bi njihov sedmodnevni boravak u Ivanjici bio što uzbudljiviji tim specijalno edukovanih volontera, ali i prijatelja kampa organizuju različite aktivnosti.

slika-nurdor-2 "Kamp ljubavi i nade" po deseti put u Ivanjici (VIDEO)

Kako bi se deci i roditeljima maksimalno olakšalo dugotrajno i iscrpljujuće lečenje van mesta prebivališta, NURDOR radi na otvaranju još jedne roditeljske kuće. Prema rečima Tamare Klarić projekat za 2019. godinu jeste roditeljska kuća u Beogradu koja bi mogla da primi minimum 20 porodica i  predstavljala trajnije rešenje.

„Kamp ljubavi i nade“ je mesto koje svake godine mališanima pomaže da se što pre vrate u okvire zdravog i normalnog života i vraćaju nadu u lep i zdrav život.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *