Hladnjača ”Stanić” podigla otkupnu cenu malina

Hladnjača ‘’Stanić’’,  jedna od najvećih  otkupljivača malina u Srbiji, podigla je akontnu  otkupnu cenu ovog voća na 165 dinara po kilogramu.  Predsednik Asocijacije proizvođača malina , Dobrivoje Radović , pozvao je i druge otkupljivače da to učine jer je malina ove godine prvoklasna i nema razloga da se ne ispoštuju zahtevi proizvođača.

il-maline-cena-2019 Hladnjača ''Stanić'' podigla otkupnu cenu malina

On je naveo da još uvek ima mesta gde se malina plaća ispod svake cene, jer su proizvođači uzimali  sredstva za zaštitu i drugi repromaterijal pa ih otkupljivači sada ‘’ucenjuju’’ . Da malina vredi i više od ponuđene cene hladnjače ‘’Stanić’’ svedoči  francuska kompanija ‘’Deskur’’ koja  kupuje ‘’crveno zlato’’ po 186 dinara. Zbog toga u ime Asocijacije malinara Srbije, Radović poziva proizvođače da ne predaju maline po nerealnim cenama, ali i Komisiju za zaštitu konkurencije da utvrdi da li postoji otkupljivački monopol koji obara cenu ovog voća.

Asocijacija malinara Srbije neće odustati od svojih zahteva kaže radović a na prvom mestu da kilogram ovogodišnje maline bude 1,45 evra.

Osim malinara  i proizvođači kupina nisu zadovoljni ponuđenom cenom koja se kreće oko 50 dinara po kilogramu.

You may also like...

5 Responses

  1. Dragojlo kaže:

    Stanic drzi cenu 165 a CROPS je dao konacnu cenu od 200 din . Trebaju svi hladnjacari da daju cenu od 200 din jer je malina ove godine bila ekstra , iduce je nece biti jer je nevreme koje je bilo 2 avgusta unistilo dosta malinjaka.

  2. Cica kaže:

    A za kupinu je sramota do kraja. Prosle godine 40 din.a izvozili su je po 210 din. E necu je brati. Nemam ja al nece ni oni.

  3. Dragan kaže:

    Drage kolege, treba da smo zadovoljni postignutim.Samo pre 40 dana cena je bila 100 dinara u Sapcu. Meni je 165 din puna kapa, samo nek isplate sve… i neka u iducim godinama bude slicno… ne ponovila se prosla sa 95 dinara prosecnom cenom

  4. Marko kaže:

    Cena maline u Deskuru je 171 vec 15 dana i svaka gajbica se pregleda i klasira, i cena je znatno manja u proseku kada se klasira od 165 tako da je to laz sto Radovic prica za cenu maline u Deskuru…

  5. Anka kaže:

    koliko puta ce da podizu cenu na 165? zar taj isti stanic nije podigao cenu na 165 jos pre 15dana kada ste o tome pisali?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *