Otvoren deseti jubilarni ARLEMM u Arilju

Deseti  jubilarni ARLEMM otvoren je u Arilju gala koncertom orkestra  Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom violiniste Saše Mirkovića, posle čega je usledio nastup nemačkog saksofoniste Hejdena Čizoma sa kvartetom i Bojanom Zulfikarpašićem. Prenos koncerata uživo bio je omogućen putem Telenor mreže, kako bi svi i van granica Arilja imali potpuni doživljaj.

arlemm-300x200 Otvoren deseti jubilarni ARLEMM u Arilju

ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent i svake godine sve više je onih koji ga prate sa željom da u umetnosti i prirodi uživaju na jedan poseban način. Taj sklad, već desetu godinu za redom, potvrđuje nam da muzika i umetnost mogu da naprave promene u svesti jednog društva, u turističkom i privrednom smislu, pozitivno delujući na ceo jedan region.- kaže Dragutin Mladenović, direktor ARLEMM-a.

U narednih 14 dana, očekuju nas i nastupi Stefana Milenkovića, Divne Ljubojević, Del arno benda, Fiš in oil-a, orkestra MUZIKON i mnogih drugih.

il-arlemm-arilje-300x142 Otvoren deseti jubilarni ARLEMM u Arilju

Ulicama Arilja će se kretati i brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Osim muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku, psihološku radionicu, a ljubitenji umetnosti će biti u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

il-arlemm-arilje-2-300x142 Otvoren deseti jubilarni ARLEMM u Arilju

ARLEMM 2019 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, brenda Extreme intimo, Gete instituta i Telenora.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *