Penzioneri sutra u kupovinu – dva termina za kućne ljubimce

Umesto u nedelju, penzionerima će biti omogućeno da kupovinu obave u subotu od četiri do sedam časova.

Krizni štab za suzbijanje bolesti Covid-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić, definisao je funkcionisanje za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja.Il-Penzioneri-ivanjica-karantin-korona Penzioneri sutra u kupovinu -  dva termina za kućne ljubimce

Kako je navedeno u saopštenju, građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u radnjama u subotu, umesto u nedelju, što je do sada bio slučaj.

Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od 4 do 7 časova ujutru. Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od 3 do 8 časova ujutru. Broj potrošača može biti 1 na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije.

Za ostale građane prodavnice će u subotu biti otvorene od 8 do 12 časova.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do 1 ujutru, i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru. Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Republici Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *