Organizovana krađa malina u ivanjičkom zaseoku

U ivanjičkom zaseoku Rokci nepoznata lica tokom noći ljudima pustoše malinjake. Kako kažu meštani, oni u kasnim satima ulaze u zasade i beru najkrupnije plodove tako da vlasnike ujutro zatekne jeziv prizor, polomljene stabljike i obrane maline.  Iako su u više navrata malinari organizovali dežurstva, nisu uspeli da im uđu u trag, pa su na kraju morali za pomoć da se obrate policiji.

 Imamo 24 ara pod malinom sorte fertodi. Već tri puta su nam tokom noći uništavali malinjak. Oberu gotovo sve što je zrelo i krupno, lome stabljike, gaze, naprave haos. Dežurali smo ali oni izgleda čekaju da zaspimo. Pre neko veče, do deset smo čuvali malinjak i pošli da odmorimo. Čula zvuk automobila, izađem i vidim da dolaze iz pravca Međurečja. Verovatno su me primetili, odmah su krenuli u drugom pravcu velikom brzinom tako da nisam uspela da vidim koji je automobile u pitanju. Nama su naneli ogromnu štetu, a i komšijama se dešava isto.- priča Mila iz ovog zaseoka.

Krađa malina dešavala se sporadično i prethodnih godina ali sad je, očigledno, organizovanija i intezivnija. Ljudi su u strahu jer na već nisku cenu otkupa i probleme sa vremenskim nepogodama, ogromnu štetu im stvaraju ‘’noćni berači’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *