178 domaćinstava u Lisi bez vode (VIDEO)

Kao posledica prethodnog nevremena koje je zadesilo ivanjičku opštinu, 178 domaćinstava mesne zajednice Lisa ostalo je bez vode.

Centrali vodovod, koji se nalazi kod osnovne škole u Lisi, napaja se iz podzemnih izvora, odakle se pumpama usmerava u prihvatne rezervoare do krajnjih korsnika.

Usled velikog priliva vode došlo je do potapanja suvog postrojenja i kvara na pumpama što je prouzrokovalo nestanak vode. Takođe, postrojenje je zakrčeno i muljem koje je nanela bujica.

Milan Sinđelić predsednik odbora za vodovod iz Lise ističe da su se u noći poplave mukotrpno borili da do ovoge ne dođe. Dok se vodovod ne osposobi meštani se mogu snabdevati sa izvora i sa cisterne koja je postavljena kod kafane na Bioči.

vodovod-naslovna 178 domaćinstava u Lisi bez vode (VIDEO)

U razgovoru za Info LIGU, doktor Milorad Dramićanin, načelnik higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Ivanjica, napominje da je Zavod za javno zdravlje Čačak obevešten, koji je dao instrukcije instrukcije za dalju proceduru. Potrebno je da se rezervoari i i postrojenje očiste od mulja i isperu, a potomi adekvatno sterilizuju, nakon toga će Zavod za javno zdravlje izvršiti analizu vode na biološku i hemijsku ispravnost. Tek tada će moći da izdaju nalog za pustanje vode. Do tada meštani Lise ostaju suvih slavina i na sutrašnju obetinu Spasovdan.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *