“Noć srpskog filma” u Ivanjici

„Noć srpskog filma“, koji organizuje Filmski centar Srbije, biće, pored trideset srpskih gradova, održana i u Ivanjici. U toku jedne večeri, 5. juna, u bioskopima će biti prikazani najgledaniji domaći filmovi: „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića,  „Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

nsf-dk "Noć srpskog filma" u Ivanjici

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

U ivanjičkom Domu kulture „Zloganje“ će biti prikazano u 15 časova, „Kralj Petar I“ u 17 časova, „Taksi bluz“ u 19 časova, dok će film „Južni vetar“ biti prikazan u 21 čas.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku „Noći sprskog filma“ je 100 dinara.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *