Golija zavejana: “Dvadeset godina dolazim ovde, ali ovakvu mećavu nisam videla” (VIDEO)

Sneg praćen jakom mećavom koji već tri dana pada u  višim predelima ivanjičke opštine naneo je ogromne probleme putarima, ali i meštanima Belih voda. Kako osmočlana porodica Vulović ne bi dočekala i drugu noć u mraku, ekipa Elekrtodistibucije, u veoma teškim uslovima, noćas je ipak otklonila kvar.

Preko sedamdeset centimetara snega koji prekrio Goliju tokom vikenda blokirao je mnoge lokalne i nekategorisane puteve, a i dalje je neprohodan putni pravac ka Odvraćenici. Ekipe preduzeća Puteva iz Ivanjice  danonoćno su na terenu i očekuju da će sutra, ukoliko se stabilizuju vremenski uslovi, svi putevi biti prohodni. Porodica Zlatić iz Beograda preko 20 godina zimu provodi na Goliji, i kako kažu prvi put su prisustvovali takvom nevremenu, odnosno snežnoj mećavi koja je okovala ovu planinu.

IL-Ciscenje-snega- Golija zavejana: "Dvadeset godina dolazim ovde, ali ovakvu mećavu nisam videla" (VIDEO)

Iako vremenska prognoza za naredne dane ne najavljuje nove padavine, čekaju nas ledeni dani, jer će temperature u Ivanjici biti i do minus 20.

IL-Golija-Dajici- Golija zavejana: "Dvadeset godina dolazim ovde, ali ovakvu mećavu nisam videla" (VIDEO) IL-Kucica-Dajici- Golija zavejana: "Dvadeset godina dolazim ovde, ali ovakvu mećavu nisam videla" (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. 07/02/2023

    […] Više od 70 centimetara snega koji prekrio Goliju tokom vikenda blokirao je mnoge lokalne i nekategorisane puteve, a i dalje je neprohodan putni pravac ka Odvraćenici, piše Infoliga.rs […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *