Dragana Mirković, Crvena jabuka, Bilja Krstić, Tropiko bend u Guči (VIDEO)

IL-sabortrubaca2019 Dragana Mirković, Crvena jabuka, Bilja Krstić, Tropiko bend u Guči (VIDEO)

Dragačevski sabor trubača ove godine održava se od 8. do  11. avgusta.  Osim tradicionalnih nastupa i takmičenja trubačkih orkestara, promocije narodnog stvaralaštva i srpske kulturne baštine, program će biti obogaćen i sa četiri koncerta poznatih estradnih umetnika: Crvene jabuke, Bilajne Krstić, Dragane Mirković i Tropiko benda.  Svi programski sadržaji su besplatni.

U samoj organizaciji najveće trubačke fešte na Balkanu došlo je do određenih korekcija koje su uslovljenje sugestijom državne revizorske indtitucije, kaže predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Nova odluka o organizaciji Sabora trubača jasno je precizirala prava na odgovornost i obeveze svih učesnika što će učvrstiti temelje i podstaći dalji razvoj ove manifestacije.-rekao je Dolović.

Podizanjem saborske zastave i obraćanjem domaćina,  8. avgusta biće otvoren 59. Dragačevski sabor trubača.  Tradicionalno, na bini ispred Centra za kulturu nastupiće mladi trubački orkestri, inostrani orkesti,  folkloraši uz bogat kulturno-umetnički program a organizovaće se i izbor najlepše narodne nošnje . Direktor Centra za kulturu, Jovan Kovačević, ističe da će Sabor ostati veran svim dosadašnjim programskim sadržajima ali će u zabavnom delu ponuditi posetiocima sjajne koncerte.

 

Po rečima Slobodana Veljovića, predsednika UO Centra za kulturu, osim dve standardne bine, na gradskom stadionu i isped Centra za kulturu, saboraše očekuju tri nove scene na kojima će tokom festivala svirati trubački orkestri. Organizatori  Dragačevskog sabora trubača, očekuju da će zahvaljujući bogatom programu ove godine broj posetilaca nadmašti očekivanja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *