Proglašeno vanredno stanje na delu teritorije opštine Lučani

Nakon jučerašnjih obilnih i jakih padavina kao i grada veličine lešnika koji je padao na najvećem delu teritorije opštine Lučani, Štab za vanredne situacije je danas proglasio vanredno stanje na delu, koji predstavlja dve trećine teritorije, naše opštine.

IL-kotraza-grad Proglašeno vanredno stanje na delu teritorije opštine Lučani

Najveća šteta od grada i kiša pričinjena je na nekategorisanim putevima i poljoprivrednim zasadima, posebno na zasadima voća, maline, kupine i jagode.

Na osnovu sagledanih posledica, opštinski Štab za vanredne situacije  je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na delu  teritorije opštine, i to u naseljenim mestima: Rti, Gornja Kravarica, Donja Kravarica, Dučalovići, Markovica, Rtari, Negrišori, Grab, Guberevci, Dragačica, Kotraža, Lukovići, Rasovac, Kaona, Viča, Milatovići, Goračići, Lis, Vučkovivca, Dubac, Glog, Vlasteljice.

Komisije za procenu štete vrše obilazak terena nakon čega će izraditi izveštaj o nastaloj šteti koji će biti dostavljen Ministarstvu poljoprivrede na razmatranje za moguću pomoć poljoprivrednicima i opštini.

Inače, tokom  jučerašnjeg dana,  dejstvovano je sa osam protivgradnih stanica sa ukupno 50 ispaljenih prrotivgradnih raketa, što je značajno umanjilo posledice velikih gradnih oblaka a koji su prešli preko naše teritorije.

Štete nastale na poljoprivrednim usevima, građani mogu prijaviti na pisarnici opštine u  Guči i Lučanima svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

You may also like...

1 Response

  1. alex kaže:

    Harp sistem …Barajevo …Teraju vas da kupujete uvezenu protivgradnu opremu za voce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *