Uhapšen predsednik i vrh rukovodstva opštine Požega (VIDEO)

pozega-hapsenjeeeee Uhapšen predsednik i vrh rukovodstva opštine Požega (VIDEO)

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsila funkcionera opštine Požega M.B. (62), funkcionera Skupštine opštine Požega Z.M. (49) i odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega V.M. (49), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšen je i V.G.  odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave, saopštio je MUP.

xPOZEGA-HAPSENJE-11052019Pozega-hapsenjeeee-2 Uhapšen predsednik i vrh rukovodstva opštine Požega (VIDEO)

Kako se sumnja, M.B., Z.M., i V.M. su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na ovaj način su, kako se navodi, preduzetničkoj radnji „Gorski“ pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Takođe, osumnjičena Z.M. je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni V.G., je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge.

Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

U ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Z.M. pronađeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu M.M. za koje nema dozvolu.

Njemu je, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

You may also like...

1 Response

  1. Pera kaže:

    Hapsi i ne puštaj iz zatvora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *