70 godina uspešnog rada – Namenska industrija ”Milan Blagojević” Lučani

IL-70godina-mb-namenska-lucani 70 godina uspešnog rada - Namenska industrija ''Milan Blagojević'' Lučani

Preduzeće “Milan Blagojević – Namenska”, ove godine obeležava veliki jubilej, 70 godina od osnivanja. Odabranim kulturnim sadržajima, pozorišnim predstavama, izložbama, koncertima, bogatim sportskim aktivnostima, od 12. do 17. maja, svečano će biti obeležen jubilej preduzeća.

Preduzeće “Milan Blagojević-Namenska” Lučani deo je odbrambenog sistema Republike Srbije i pod ingerencijom Ministarstva odbrane. Namenska industrija “Milan Blagojević” prostire se na površini od 166 hektara i u svom sastavu ima 260 objekata. Njihovu ličnu kartu čini 10 opasnih tehnologija: proizvodnja nitroceluloze, svih vrsta jednobaznih, dvobaznih i sveričnih baruta, širok spektar raketnih goriva…

Od uništene fabrike u NATO agresiji iznikli su u giganta svetskog glasa. Danas imaju 1300 zaposlenih, uposlenost svih kapaciteta i odlično posluju. Deo proizvodnog programa ide za potrebe naše vojske, ali najveći deo izvoze u zemlje regiona i na svetsko tržište. Njihovi proizvodi potpuno zadovoljavaju sve kriterijume. Po kvalitetu su iznad mnogih industrija iste namene, što dokazuje i činjenica da imaju ugovore za celu 2019.godinu, a u razmatranju su i poslovne ponude za 2020.godinu.

Kao rezultat odličnog poslovanja dobit u 2017.godini iznosio je 13 miliona evra, a u prvih 6 meseci 2018. godine 7 miliona evra. Prosečna plata je 69.000,00 dinara. Na ime poreza državi za 2017.godinu i 6 meseci 2018.godine uplaćeno je više od 2,12 milijardi dinara. Uposlenost je velika, jer tražnja diktira tempo rada ove fabrike koja je lider na tržištu namenske industrije.

Idemo putem napretka i prosperiteta. Uz pomoć Vlade Republike Srbije (u iznosu od 4 410 560 evra) grade se novi, moderniji objekti. U prvoj polovini 2018.godine uloženo je iz ličnih sredstava( 65.466,059 dinara) za unapređenje stanja bezbednosti zaposlenih iz oblasti zaštite od požara, eksplozije i zdravlja na radu. Uvodi se najsavremenija oprema. Na čelu preduzeća preko 30 godina nalazi se mr Radoš Milovanović, dipl.ing.tehnologije, koji sa timom stručnih saradnika vodi industriju na najbolji mogući način. U Vojnoj industriji važi za svetskog stručnjaka u proizvodnji baruta i eksploziva. Zbog svog rada, godina posvećenih preduzeću, njegovo ime je zaštitni znak fabrike “Milan Blagojević – Namenska”.-navodi se u saopštenju sindikata ovog preduzeća.

U sklopu preduzeća nalazi se opremljena ambulanta u kojoj tim lekara obavlja redovne sistematske preglede zaposlenih radnika. Veoma su savesni na polju društvene odgovornosti.

You may also like...

1 Response

  1. Nada kaže:

    Bravo…zivi bili i radili jos dugo ….dugo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *