Preko devet miloina biće uloženo u opremanje vrtića u Crnjevu

IL-vrtic-crnjevo-tabla Preko devet miloina biće uloženo u opremanje vrtića u Crnjevu

Izgradnja dečijeg vrtića u Crnjevu ušla je u finalnu fazu. Kako bi se on stavio u  funkciju i uskoro primio nove mališane, potrebno je opremanje. Opštini Ivanjici je za tu namenu, a u okviru Programa podrške za sprovođenje mera populacione politike, Kabinet ministra bez portfelja, zadužen za demografiju i populacionu politiku, sufinansirao iznos 7.798.818 dinara bespovratnih sredstava, dok će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno  1.376.262 dinara.

Objektu novoizgrađenog dečijeg vrtića u Crnjevu neophodan je nameštaj i didaktički material. Predlogom projekta planira se nabavka sitnog kuhinjskog inventara, tekstilne robe, opreme za perionicu veša, prihvatne kuhinje, nameštaja za dečije boravke i kancelarije, kao i didaktički material neophodan za izvođenje aktivnosti u vrtiću.

IL-vrtic-crnjevo-namestaj Preko devet miloina biće uloženo u opremanje vrtića u Crnjevu

Pored opreme neophodno je nabaviti i vozilo za bezbedan transport hrane, jer će se ona transportovati iz postojeće kuhinje jednog od objekata dečijeg vrtića.

U cilju usklađivanje rada i roditeljstva lokalna samouprava teži da obezbedi infrastrukturne uslove roditeljima za smeštaj dece u predškolske ustanove.  Time ona ohrabruje i podstiče mlade da doprinesu razvoju društva kroz povećanje broja novorođene dece.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *