Devet miliona za dogradnju sobe i uređenje dvorišta vrtića u Guči

IL-vrtic-lucani-1 Devet miliona za dogradnju sobe i uređenje dvorišta vrtića u Guči

U okviru Pograma podrške za sprovođenje mera populacione politike, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, profesor dr Slavica Đukić Dejanović, potpisala je danas  ugovor sa predsednikom  opštine Lučani, Milivojem  Dolovićem o dodeli bespovratnih sredstava u vrednosti od 7,8 miliona dinara za sufinansiranje projekta populacione politike u lokalnoj samoupravi.  Vrednost realizacije kompletnog projekta iznosi 9.2 miliona dinara a opština Lučani je obezbedila 1.4 milona.

IL-vrtic-lucani-2 Devet miliona za dogradnju sobe i uređenje dvorišta vrtića u Guči

Aktivno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova kako bi podstakli mlade ljude da žive i rade u opštini Lučani. Sem obezbeđivanja novih  radnih mesta sa izgradnjom nove industrijske zone i koridora 11 a čija izgradnja kroz našu opštinu predstoji, jedan od uslova za bolji život u opštini jeste da  stvorimo najbolje uslove za odrastanje i vaspitavanje naše dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte zajedno sa drugim podsticajnim merama lokalane samouprave – rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

IL-dolovic-milivoje-predsednik-opstine-lucani Devet miliona za dogradnju sobe i uređenje dvorišta vrtića u Guči

Sredstva su namenjena za dogradnju sobe dečijeg vrtića “Bambi” U Guči kao i za uređenje dvorišta navedenog vrtića.

U ovom vrtiću odavno se ukazala potreba za proširivanjem kapaciteta i prijema dece u predškolsku ustanovu. To ćemo sada i omogućiti dogradnjom sobe za mališane kao i modernizaciom dvorišta za sadržajniji i bezbedniji boravak i igru dece u vrtiću u Guči. Predstoji nam realizacija projekta izgradnje novog objekta dečijeg vrtića u Lučanima kao i završetak izrade projekta kompletne rekonstrukcije navedenog objekta  u Guči.  Uz sve to, iz budžeta redovno isplaćujemo  poklon čestitke u visini od 30 hiljada dinara za svako novorođeno dete na teritoriji opštine Lučani – navodi predsednik  Dolović.

You may also like...

2 Responses

  1. Dragana kaže:

    Ima mesta za one koji se prime preko veze,a o vaspitacicama nemam komentar,posto neke piju,a neke se lece od zivaca.toliko

  2. Mama Blizanaca kaže:

    U istom tom vrticu nema mesta za moju decu,jer mi nismo zaposleni u nekim firmama vec vodimo nase seosko domacinstvo i zivimo od toga. A sad moja deca ne mogu se socijalizuju sa drugom decom jer im drzava stvara takav kodeks. Pa dokle vise tako!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *