Gori deponija na Senjaku, požar i na Parezanskom brdu (VIDEO)

IL-akon-stara-deponija-pozar-ivanjica-senjak Gori deponija na Senjaku, požar i na Parezanskom brdu (VIDEO)

U nizu požara koji su ovih dana izbili na području Ivanjice, danas je buknula i stara deponija pokraj fabrike Akon na Senjaku. Meštani kažu da su plamen primetili oko 15 časova nakon čega su pozvali vatrogasce. Iako je vatrogasna služba stigla rekordno brzo na lice mesta vatru nisu uspeli da ugase jer je reč o deponiji na kojoj se otpad  taložio već godinama.

  • Ne znamo kako je  izazvan požar, možda je neko krčio i palio maline pa bacio otpad na deponiju, ali sigurno niko normalan ne bi to namerno uradio. Uglavnom, malo posle 15 časova krenulo je da gori, stigli su vatrogasci, svi gasimo, medjutim to je sabijeno smeće, tinja unutra,teško je ugasiti.-kaže Nikola iz Ivanjice, koji došao da pomogne u gašenju požara.
  • Ja lično mislim da ovde ima na stotine šlepera smeća, to je godinama taloženo, vidite kako je dim crn.Nadamo se da će uskoro biti ovo ugašeno jer se pogušismo, oseća se, a vetar nosi dim, strašno. –kaže meštanin.

Kako je u isto vreme izbio požar i na Parezanskom brdu, u pomoć vatrogascima pristigle su i službe JKP ‘’Ivanjica i preduzeća ‘’Putevi’’ Ivanjica.

IL-parezansko-brdo-pozar Gori deponija na Senjaku, požar i na Parezanskom brdu (VIDEO)

  • Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo iz vatrogasne jedinice su izašli na teren, ali to nije bilo dovoljno jer smo imali dva velika požara u isto vreme.  Odmah smo angažovali raspoloživu cisternu JKP ‘’Ivanjica’’ i mehanizaciju iz preduzeća ‘’Putevi’’.  Obilazimo teren i pratimo razvoj situacije, ako bude potrebe uključićemo dodatno ljude i mahanizaciju. Veliki problem je to što je vreme poljoprivrednih radova i ovih dana je bilo mnogo požara a naša vatrogasna služba nema dovoljno ljudi ni vozila da bi u isto vreme stizala da interveniše na lokacijama koje su kilometrima udaljene.-kaže zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

IL-akon-stara-deponija-pozar-ivanjica-senjak2 Gori deponija na Senjaku, požar i na Parezanskom brdu (VIDEO)

Kako saznajemo od direktora JKP ‘’Ivanjica’’,  Vladimira Bojanovića, vatrogasci trenutno gase i požar  na Parezanskom brdu, koji je izbio  gotovo uporedo sa onim na Senjaku. Nadaju se da će uspeti da savladaju vatrenu stihiju, situacija se prati i ukoliko bude potrebe biće angažovano dodatno ljudstvo i mašine.

You may also like...

1 Response

  1. Bane kaže:

    Bravo Nidžo majstore. Saka čast na savesti i odgovornosti .Momak na koga se valja ugledati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *