Uskoro velika akcija ”Uredimo i očistimo Moravički okrug”

Savet Moravičkog upravnog okruga, na svojoj trećoj redovnoj sednici, između ostalog, razmatrao je i pitanje sprovođenja zakonskih i propisa loklanih samouprava u oblasti zaštite životne sredine od strane republičkih i lokalnih inspekcija, pa je odlučeno da se u ovoj oblasti inteziviraju inspekcijski nadzori u narednom periodu.

IL-uredjenje-mo Uskoro velika akcija ''Uredimo i očistimo Moravički okrug''

Sednici Saveta su, pored rukovodilaca navedenih inspekcija, prisustvovali i dr. Branislav Blažić, državni skretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, resorno zaduženi funkcioneri i lica iz loklanih samouprava, Zavoda za javno zdravlje, policije, kao i  direktori srednjih škola i javnih komunalnih preduzeća iz sve četiri loklane samourave sa teritorije Moravičkog upravnog okruga (Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani).

Ocenjeno je da, u interesu unapređenja životne sredine i povećanja stepena komunalne higijene, treba pokrenuti najširu akciju i uključiti što veći broj subjekata u lokalnim sredinama (državne i organe loklane vlasti, republička i lokalna javna preduzeća, mesne zajednice i građane, škole i ustanove čija je ovo delatnost).

Zbog toga, Savet Moravičkog upravnog okruga odlučio je da pokrene akciju pod nazivom „Uredimo i očistimo Moravički okrug“ uz preporuku da se u nju aktivno uključe grad Čačak i opštine Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani uz podršku od strane republičkih institucija i sredstava javnog informisanja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *