Srpski veterani Ivanjice obeležili 20 godina početka NATO agresije

Povodom 20 godina od početka NATO agresije na Srbiju 1999. godine, srpski ratni veterani, saborci i ravnogorci iz Ivanjice su posle prisustva Svetoj liturgiji u crkvi Sv. cara Konstantina i carice Jelene, obišli tri spomen obeležja u gradu, podignuta u čast poginulih iz ove opštine od strane NATO ubica.

IL-20godbomb-cvece Srpski veterani Ivanjice obeležili 20 godina početka NATO agresije

  • Verujemo da se oni sada nalaze tamo gde pravednici počivaju, jer su se borili za krst časni i slobodu zlatnu. Želja nam je da Srbi nikada ne zaborave zlikovce, zločince i ubice i da svojim pokoljenjima svedoče o jednoj strašnoj patnji države i naroda“, rekao je za InfoLIGU Miloš Ćirković, predsednik Skupštine srpskih ratnih veterana i dvostruki direktan potomak

Inače, tokom besumučnog bombardovanja koje je trajalo 78 dana i noći, ni područje opštine Ivanjica nije bilo pošteđeno razaranja. U nekoliko navrata, avionskim bombama i tomahawk raketama uništen je kompleks Zemaljskih satelitskih stanica Jugoslavija u Prilikama, vojni objekat veze na brdu Vrhovi iznad sela Osonica i radio relej na Jankovom kamenu, najvišem vrhu Golije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *