”Volonteri Crvenog krsta uspešno evakuisali devojku sa nepristupačnog šumskog terena”

IL-trning-tim-zvsck ''Volonteri Crvenog krsta uspešno evakuisali devojku sa nepristupačnog šumskog terena''

Nepristupačan teren i vanredne okolnosti u kojima žive stanovnici opštine Ivanjica tokom zimskog perioda,  uslovili su potrebu za formiranjem  tima koji deluje u najkritičnijim situacijama. O sposobnosti ove jedinice i spremnosti da pomogne kada je nečiji život u ozbiljnoj opasnosti govori i jučerašnja uspešno sprovedena akcija gde je devojka evakusina iz nepristupačnog šumskog terena nakon čega joj je ukazana i prva pomoć.

IL-trning-tim-zvsck2 ''Volonteri Crvenog krsta uspešno evakuisali devojku sa nepristupačnog šumskog terena''

Naime, reč je o vežbi evakuacije i pružanja prve pomoći na nepristupačnim terenima sa akcentom na povećanju spremnosti i efikasnosti u odgovoru  na nesreće, ali i tokom redovnih svakodnevnih  životnih aktivnosti, kada je pomoć potrebna, koju sprovode volonteri Crvenog krsta Ivanjica, članovi Jedinice za delovanje u nesrećama.

IL-trning-tim-zvsck4 ''Volonteri Crvenog krsta uspešno evakuisali devojku sa nepristupačnog šumskog terena''

Zakonom o smanjenju rizika i upravljanju vanrednim situacijama Crveni krst Srbije prepoznat je kao subjekat od posebnog značaja u odgovoru na nesreće i pružanje pomoći ugroženom stanovništvu kako u slučaju ekstremnih meteoroloških uslova, tako i u svim drugim slučajevima kada postoji potreba za angažovanjem jednog ovakvog tima, pa samim tim spremnost za odgovor na nesreće različitih oblika i razmera mora biti na najvišem nivou. Ova prva u nizu vežbi početak je celogodišnjih priprema i usavršavanja tehnika pružanja prve pomoći, različitih oblika evakuacije i upotrebom sredstava za transport povređenih u najrazličitijim oblicima. Sve vežbe koje će i u budućnosti biti organizovane realizovaće se u realnim kako terenskim, tako i vremenskim uslovima, a sve u cilju pravovremenog odgovora na nesreće u slučaju realne potrebe.

IL-trning-tim-zvsck3 ''Volonteri Crvenog krsta uspešno evakuisali devojku sa nepristupačnog šumskog terena''

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *