Potopljeno gradilište minihidrocentrale u Ivanjici

IL-hidroelektrana-ivanjica-moravica-2 Potopljeno gradilište minihidrocentrale u Ivanjici

Velika količina vode u koritu reke Moravice, usled naglog topljenja snega u višim predelima, izazvala je potapanje gradilišta nove minihidrocentrale nizvodno od vodopada. Privremeni most preko reke koji je služio za dotur građevinskog materijala dok traju radovi, granje i mulj su začepili što je izazvalo potapanje i prelivanje na gradilište nove mašinske zgrade.

IL-hidroelektrana-ivanjica-moravica-1 Potopljeno gradilište minihidrocentrale u Ivanjici

Kako nezvanično saznajemo u vrhu EPS-a, koje gradi minihidrocentralu na ivanjičkoj reci, ovakav razvoj događaja se manje više očekivao zbog nepovoljnih vremenskih uslova i velike količine snega koja se naglo počela topiti na planinama. Radovi su zaustavljeni pred Novu godinu, pa potapanje gradilišta nije ugrozilo ni radnike, ni građevinske mašine, ali ni materijal koji se nalazio na bezbednim lokacijama.

IL-hidroelektrana-ivanjica-moravica-3 Potopljeno gradilište minihidrocentrale u Ivanjici

Prema tvrdnji našeg izvora, sada se čeka stabilizacija vremenskih prilika, a onda će se pristupiti čišćenju i ispumpavanju vode, ali i proširenju privremenog mosta što će omogućiti propust većih količina vode. Šteta je izazvana, ali je minimalna kažu u ovom javnom preduzeću.

You may also like...

6 Responses

  1. Sotra kaže:

    Grande navrati da jos to odnese, a i ti bi trebao sa poplavom, gde tebe nadjose da radis takve poslove, Gorski je u pravu kada kaze da jedan konobar radi tako veliki posao, e treba pitati onoga ko ti je dao.

  2. Sotra kaže:

    Bravo Grande i za tebe ce biti vise posla ……….. ko ti dao da ti radis ovu minihidtocentralu.

  3. Zeljko kaže:

    Bravo za strucnjake i njihove prognoze, napravite mesta kako bi se ispumpalo jos novca za tzv. ” sanaciju minimalne stete”. Bas je cudno da u reci se pojavi veca ili manja kolicina vode.

  4. ana kaže:

    E da oce voda da odnese i novu mini centralu i celu novu branu ..

  5. Igor kaže:

    Planirana izgradnja 39 MHE u Ivanjici, pa to je zastrasujuce, svesno unistavanje priorode. Sloboda rekama, stop bahatim investitorima i lopovima iz EPS-A.

  6. Igor kaže:

    Zaustavite ubijanje reka, stop za minihidroelektrane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *