Ministar Stefanović otvorio novu zgradu PU u Čačku

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas novu zgradu u okviru Policijske uprave Čačak i najavio da će u ovoj godini uprava dobiti oko 40 novih policijskih službenika koji će pojačati rad na terenu i obezbediti da se građani ovog okruga osećaju sigurnije i bezbednije.

IL-mup-stefanovic-nova-zgrada Ministar Stefanović otvorio novu zgradu PU u Čačku

  • -Nastavljamo opremanje policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova se i u Policijskoj upravi u Čačku potrudilo da izgradnjom nove zgrade za potrebe policije pokaže da brine o ljudima koji rade možda i najteži posao u našoj zemlji. – rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da je ova policijska uprava u prethodnoj godini dobila 21 novo vozilo i nove uniforme i dodao da je otvaranjem i novih prostorija Ministarstvo želelo da unapredi kvalitet uslova rada policijskih službenika u Čačku.

Prema njegovim rečima, kroz nove investicije, nove softvere, tehniku, renoviranje postojećih i otvaranje novih prostorija, Ministarstvo stvara uslove da policija bude efikasnija i spremnija da odgovori na sve izazove.

IL-mup-stefanovic-nova-zgrada2 Ministar Stefanović otvorio novu zgradu PU u Čačku

Stefanović je naglasio da je zapošljavanje novih policajaca jedna od ključnih stvari koje su važne i za Policijsku upravu Čačak.

  • -Tokom 2019. godine ova Policijska uprava dobiće gotovo 40 novih policajaca, koji će ovde doći posle završetka osnovne policijske obuke. Pojačaćemo rad na terenu i kroz snažniju patrolnu delatnost obezbedićemo da se stanovnici čitavog ovog kraja, koji pokriva Policijska uprava Čačak,  osećaju bezbednije i sigurnije.- rekao je Stefanović.

Govoreći o rezultatima rada Policijske uprave Čačak, Stefanović je istakao da je stopa kriminala u ovom kraju smanjena za 20 odsto, što, kako je ocenio, pokazuje dobar i posvećen rad.

Ministar Stefanović tokom posete Policijskoj upravi Čačak razgovarao je sa policijskim službenicima o problemima sa kojima se suočavaju u radu, ostvarenim rezultatima, ali i o tome kako da se njihov rad unapredi i bude bolji i efikasniji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *