Kinezi grade kampove u Lučanima, počinje izgradnja autoputa

IL-kampovi-lucani-kinezi-autoput Kinezi grade kampove u Lučanima, počinje izgradnja autoputa

Početak radova na Koridoru 11 na deonici Preljina – Požega najavljeni su za mart mesec ove godine. Ovaj deo budućeg autoputa radiće kineski investitor čiji su predstavnici danas posetili opštinu Lučani. Cilj posete su pripremne radnje za podizanje kampova u kojima će boraviti njihovi radnici u naredne tri godine.

  • “Sa kineskim izvođačem radova smo na današnjem sastanku postigli dogovor o predaji projektne dokumentacije i podnošenju zahteva za dobijanje privremene dozvole za podizanje tri kampa”, kazao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

On je precizirao da će jedan kamp biti postavljen u Krstačkom polju, drugi u Markovici, dok je treći planiran da bude podignut u Rtarima.

IL-kampovi-lucani-kinezi-autopu3 Kinezi grade kampove u Lučanima, počinje izgradnja autoputa

Današnjem sastanku su prisustvovali direktori javnih preduzeća i predstavnici elektroprivrede koji će u narednom periodu obezbediti tehničke uslove po kojima će kineski izvođač radova moći da se priključi pre svega na električnu energiju, vodovodnu i kanalizacionu mrežu a uradiće se i pristupni putevi do samih kampova.

  • “Obaveza lokalne samouprave je da u saradnji sa JP Putevi Srbije izvrši privremenu eksproprijaciju zemljišta, imajući u vidu da su u pitanju privatne parcele. Površina kampova varira od jednog do šest hektara, a njihova izgradnja počeće krajem februara meseca”, kazao je Dolović.

IL-kampovi-lucani-kinezi-autoput2 Kinezi grade kampove u Lučanima, počinje izgradnja autoputa

On je istakao da je planom generalne regulacije opštine Lučani u Krstačkom polju pored same pristupne petlje autoputu predviđena izgradnja nove industrijske zone na prostoru od 30 hektara, kao i da će se određenim odlukama unutar opštine propisati  mogućnost davanja tog zemljišta potencijalnim investitorima.

You may also like...

1 Response

  1. Eminac kaže:

    Kako se misli “mogućnost davanja investitorima”? Davanja u zakup ili davanja nako?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *