SIM TIM realizovao edukaciju iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi

Volonteri Crvenog krsta Ivanjica realizovali su SIM TIM edukaciju u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi (projekat 3K života) za učenike Tehničke škole . Pored same simulacije uporedo je održana i radionica “Odgovori na izgovore”, kao i popunjavanje upitnika iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Cilj ovakvog vida edukacije je razvoj kulture dobrovoljnog davalaštva krvi među budućim potencijalnim dobrovoljnom davaocima.

IL-crveni-krst-vezba SIM TIM realizovao edukaciju iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi

SIM TIM je vid edukacije simulacijom samog dobrovoljnog davanja krvi, kroz koju učesnike po pozicijama sprovode mladi edukovani volonteri sa posebnim objašnjenjima šta se na kojoj poziciji radi i kako teče sam proces dobrovoljnog davalaštva. Na ovaj način učesnicima se maksimalno približi značaj davanja krvi pa se većina njih u budućnosti odluči na taj veliki korak, razbijajući predrasude i strahove. Učešće u ovoj aktivnosti uzelo je 12 volontera i 48 polaznika. Trenutno se vrši implementacija ovakvog načina rada kao nastavak projekta Crvenog krsta Srbije, koji je do sada bio podržan od strane kolega iz  Austrije.

IL-crveni-krst-vezba2 SIM TIM realizovao edukaciju iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi

Realizatori ovih aktivnosti su i mladi volonteri Crvenog krsta  koji su prošli obuku na nacionalnom nivou za edukatore u ovoj oblasti.

  • -Sve pohvale za mlade učesnike njihovu predanost i zainteresovanost. Zahvaljujemo se Tehničkoj školi Ivanjica i saradnicima za logističku podršku.– rekli su organizatori ove edukacije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *