”Svako od naših drugova bi isto uradio” – Osnovci koji vraćaju nadu u poštenje

Dvojica sedmaka osnovne škole “Kirilo Savić” iz Ivanjice, svojim nesebičnim gestom, pokazali su da će zaista izrasti u velike i poštene ljude.

IL-decaci-nasli-novcanik ''Svako od naših drugova bi isto uradio'' - Osnovci koji vraćaju nadu u poštenje

Vraćajući se iz škole, Lazar Obrenović i Matija Milinković, u snegu, na trotoru, ugledali su jedan maleni novčanik roze boje, i odlučili da ga vrate vlasnici.

  • “Kad smo ugledali novčanik, bez dvoumljenja smo se složili da ćemo ga vratiti, nevezano za to da li i koliko ima novca u njemu. Kako smo otvorili novčanik da vidimo ima li  dokumenata, ugledali smo pozamašnu sumu novca, ali i ličnu kartu i bankovnu karticu. U dogovoru sa drugom pala je odluka da novčanik ipak odnesemo u policiju, jer smo u školi, ali i kod kuće, naučili da je to najispravniji način. Mi smo srećni što smo uopšte bili u prilici nekome da pomognemo ”– priča Lazar.

Lazarov otac, Goran, odmah im je pritekao u pomoć, pa su zajedno otišli u policiju gde je, nakon izvršene identifikacije pronađenog novčanika, isti vraćen vlasnici, koja je pokazala neizmernu zahvalnost.

  • “Znamo da smo uradili pravu stvar i nikada nam ne bi palo na pamet da uzmemo tuđi novac. Nije to ništa posebno, svako od naših drugova bi isto uradio”– kaže  Matija.

You may also like...

2 Responses

  1. Kico kaže:

    Bravo Lazo

  2. Rade kaže:

    Svaka cast,cist primer kucnog vaspitanja,i usmeravanja dece pravim vrednostima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *