Meštani Crnjeva traže rešenje problema koje stvara atmosferska voda (VIDEO)

Stanovnici kraka Otočke i ulice Stevana Čolovića u naselju Crnjevo, godinama unazad muku muče sa velikim količinama vode, mulja, šljunka i peska, koji se u pomenute ulice slivaju sa okolnog brda. Meštani su ogorčeni, često su im ugrožena dvorišta i kuće, a prilikom većih bujičnih voda i saobraćaj bude zaustavljen. Kroz ovo naselje je ranije prolazio potok, koji je nesavesnom i neplanskom gradnjom kuća praktično zatrpan.

IL-otocka-problem Meštani Crnjeva traže rešenje problema koje stvara atmosferska voda (VIDEO)

 

I u zimskom periodu slična je situacija. Pre desetak dana iz ulice Stevana Čolovića, komunalno preduzeće je odnelo velike količine peska nataloženog na asfaltu. Nema atmosferske kanalizacije koja bi kupila vodu, i sve što ona nosi. Sada praktično potok ide ulicom, koji se s vremena na vreme preliva u dvorišta ali i potkopava asfalt koji mrzne usled niskih temperatura i kruni se.

U Otočkoj ulici lokalna samouprava je pre nekoliko godina postavila cevi za odvod. Meštani kažu da je rešenje problema uvođenje i ostatka kraka ove ulice u te cevi, međutim nadležni tvrde da tolike količine vode one ne mogu da prime, jer su malog promera. Jače kiše zapuše i njih vrlo brzo, pa mulj, blato i pesak stignu do ulica Nikole Rabrenovića, Druge proleterske i ulicu pored osnovne škole „Kirilo Savić“.

Trajno rešenje, prema svemu sudeći bilo bi postavljanje sasvim nove atmosferske mreže cevi i ustava na više mesta iznad naselja, kako bi se sprečilo začepljenje prilikom bujičnih voda.

You may also like...

1 Response

  1. andjelka kaže:

    problem lako moze da se resi postavljanjem velikih betonskih cevi promera da i covek moze da prodje… primer cevi postavljene u reku da bi bager mogao da prolazi kod centrale koja se gradi na moravici… iskopati ulicu, staviti takve cevi i problem trajno rezen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *