Nekoliko udruženja malinara uz Savez za Srbiju, na protestima u Beogradu

Predstavnici pojedinih udruženja proizvođača maline iz zapadne Srbije pridružiće se građanskim protestima u Beogradu 26. januara, kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u malinarstvu, odlučeno je na sastanku održanom u Ivanjici.

IL-sastanak-malinara-ivanjica Nekoliko udruženja malinara uz Savez za Srbiju, na protestima u Beogradu

Ovu informaciju za Info LIGU je potvrdila Slađana Stanković iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice, rekavši da je sastanku prisustvovalo šest udruženja iz Ivanjice, Šapca, Priboja, Studenice, Kraljeva i Užica.

  • ”Odlučili smo da se pridružimo građanskom protestu “1 od 5 miliona” u Beogradu 26. januara, kako bi se i na tom mestu čuo glas nas malinara. Zatražićemo ispunjenje naših već poznatih zahteva u rešavanju nagomilanih problema koji traju godinama”, kaže Stankovićeva.

Ona je dodala da je doneta i odluka o podršci Radenku Mariću iz udruženja “Golijski zdravi plodovi”, kome je jedan službenik uputio verbalne pretnje na sastanku održanom u Beogradu.

  • “Nakon protesta 26. januara, u danima koji dolaze, odlučili smo da se malinari okupe ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. Ovoga puta se neće dogoditi scenario kao u Prijepolju prošle godine”, kaže Slađana Stanković.

Poljoprivrednici već godinama bezuspšeno zahtevaju da država uredi tržište maline, koja dostiže 60 odsto ukupnog izvoza voća iz Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *