Konferencija za medije Saveza za Srbiju u Ivanjici

Savez za Srbiju u Ivanjici, danas je održao konferenciju za medije, na kojoj su njegovi čelnici izneli podatke o, kako su rekli, verbalnoj pretnji upućenoj Radenku Mariću, predsedniku udruženja „Golijski zdravi plodovi“, od strane jednog državnog službenika, i zloupotrebi državnih, odnosno opštinskih resursa u stranačke svrhe.

IL-kzn-savez-za-ivanjicu Konferencija za medije Saveza za Srbiju u Ivanjici

Sam Radenko Marić koji je prisustvovao konferenciji, potvrdio je da mu je na jednom od sastanaka sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u Beogradu, na kome se raspravljalo o problemima u proizvodnji i otkupu malina, službenik verbalno pretio.

  • „Taj sastanak održan je 12. decembra prošle godine i njemu je pored ostalih prisustvovao i predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović. Cilj je bio da me ubede da odustanemo od protesta u Ivanjici zakazanog za 14. decembar. Pokazivali su mi i nekakvu svesku u kojoj su navodno zabeleženi novčani iznosi koja su pojedina udruženja primila kako bi odustala od protesta. Rekli su mi takođe da ja organizacijom protesta, dva dana uoči izbora u Dragačevu urušavam rejting Srpske napredne stranke. Na kraju mi je jedan službenik rekao: „..što ti ovo treba, mogu da te odstrele kao divljeg vepra na livadi“.

Marić je takođe rekao da nije podneo krivičnu prijavu protiv ovog službenika Ministarstva poljoprivrede, jer ga se, kako se izrazio, uopšte ne plaši.

Milovan Jakovljević, ispred pokreta „Dveri“, u nastavku je govorio o kako je rekao, zloupotrebi državnih resursa u stranačke svrhe. Prema njegovim rečima, u pitanju je angažovanje 7 terenskih vozila opštinske administracije u Ivanjici, sa isto toliko vozača, za potrebe lokalnih izbora u Lučanima održanih 16. decembra 2018. godine. Ova vozila su, kako on tvrdi, stavljena u funkciju SNS-a na sam dan izbora. To su 4 „lade nive“, 2 „dačije daster“ i jedan „uaz“. Sva vozila su u vlasništvu JKP „Ivanjica“, Centra za socijalni rad i Opštinske uprave opštine Ivanjica.

  • „Pozivamo s toga predsednika opštine Ivanjica da u ime lokalne samouprave pronađe i nadležnim institucijama preda na obradu sva lica koja su učestvovala u ovoj klasičnoj zloupotrebi opštinske i narodne imovine. Zahtevamo i da nam se javno odgovori ko je odgovoran, ko je platio gorivo, dnevnice i hranu vozačima navedenih vozila. Ukoliko to ne učini smatraćemo ga saučesnikom.“, kaže Jakovljević.

Prema njegovim rečima, dokazi za ovakve tvrdnje postoje, u vidu fotografija na kojima se vide registarske tablice, a poznata su im i imena vozača koji su toga dana bili angažovani.

Dokazi o kojima je Jakovljević pričao, novinarima na konferenciji,  nisu dostavljeni na uvid.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *