U Lučanima proglašena vanredna situacija

Zbog neprestanih snežnih padavina, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo odluku o progašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine Lučani.

IL-sneg-vanredna-situacija U Lučanima proglašena vanredna situacija

Ovakvu odluku Štab je doneo nakon sagledavanja stanja na terenu i posle snežnih padavina koje neprestano padaju skoro dvadesetčetiri sata.

Tako su u rubnim delovima opštine Lučani, snežni nameti trenutno dostigli  visinu do dva metra, a mnogi putni pravci potpuno su neprohodni. Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Čišćenje snega je posebno otežano jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti napadali sneg, koji se neretko pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju.

Sva mehanizacija javnih preduzeća je trenutno na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta. Takođe, Opštinski štab za vanredne situacije se obratio i republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama u cilju raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva.

You may also like...

1 Response

  1. krcooo kaže:

    Ma sada ce tatin sin da potera fudbalere ima sve da ociste po gradu umesto da trce pod lampionima,a on ce da ih gleda ispid suncobrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *