Književno veče Marijane Dešić ”Memoari duše” (VIDEO)

IL-md-marijana-desic Književno veče Marijane Dešić ''Memoari duše'' (VIDEO)

Književno veče koje je održano u Plavoj sali Doma kulture povodom novog romana Marijane Dešić, odisalo je optimizmom i pozitivnom energijom. ’’Memoari duše’’ su iskren i snažan roman koji prati put samospoznaje mladog čoveka. Pisan mastilom srca. Ovo je 21 knjiga mlade i talentovane književnice koja stvara i neguje lepu umetnost kao poslednji bastion odbrane od primitivizma. U promociji Marijaninog romana aktivno su učestovali profesori OŠ’’Vučić Veličković’’ iz Medjurečja.

Marijana Dešić rođena je u Užicu, 24.oktobra 1989. godine.  Živi u Ivanjici gde je završila osnovnu školu. Srednju školu završila je u Užicu. Studirala je prava.Od detinjstva je veliki ljubitelj književnosti. Piše prozu, eseje, pripovetke, romane i poeziju.

Memoari duše

Junakinja romana, Sara, jedna je sasvim obična devojka koja će skupiti dovoljno hrabrosti da upozna sebe do srži. Da sebe suoči sa svim unutrašnjim previranjima.

IL-memoari-duse Književno veče Marijane Dešić ''Memoari duše'' (VIDEO)

Ona je devojka koja potiče iz jedne nestabilne porodice iz provincije. Njeno detinjstvo obiluje svađama i trzavicama u kojima ona kao dete ne dobija dovoljno ljubavi i razumevanja. Zato se oseća nesigurno. Ranjeno. Uplašeno. Nakon toga odlazi na studije psihologije gde iznajmljuje stan zajedno sa cimerkom Leom.

U biti, Sara ima snažnu volju za život. Poseduje ljubav u sebi, pada i ustaje i bori se kako bi krenula napred, polako i strpljivo, ali napred. I vremenom shvata da je ona jedini vlasnik svog života, da je njen život brod kojim jedino ona može dalje da upravlja. Istovremeno spoznaje lepotu mira, tišine, i slobode koja proističe iz istinske lepote oproštaja.

I doživljava veliku životnu ljubav.

Iskrena, potresna i poučna ispovest mlade žene koja prolazi kroz bolno detinjstvo okovano ledom predrasuda male sredine.

Da li će uspeti da iz svega ružnog izađe kao pobednik, saznaćete pročitavši poslednju stranicu knjige.

You may also like...

2 Responses

  1. Srećan Cvetić kaže:

    Hvala od srca ,dirnuli ste me ovim plemenitim i uzvišenim arijama srca koje ste mastilom duše izatkali .Izboriti se za čoveka u čoveku,time ćemo se izboriti za čoveka u sebi.Velika je stvar ako je neko lakše mislio ,disao i živeo inspirisan književnim delom mlade kapi umetnosti.Svako dobro od srca Vam želim.Život je lep.

  2. Одабрана kaže:

    Одабрани су имали једно дивно ,памерно,осећајно и незаборавно дружење ове вечери.Толико богатство говорне културе,надахнућа и људскости имају ретки људи.Хвала ти Маријана што сам и ја била међу таквима.Жива била и срећна где год да си.Мој велики наклон.Ти си на путу којим се ређе иде,као и ја,али на циљ долазиш великим срцем испуњеним љубављу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *