Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Tehničkoj školi

Redovna majska akcija dobrovoljnog davanja krvi  biće realizovana 30.05.209. godine u Tehničkoj školi, od 10 – 16 časova.

IL-ck-drvo Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Tehničkoj školi

Potrebe za krvlju su svakodnevne. Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i učestvuju u ovoj akciji, takođe. Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv.

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

Neohodno je da ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od učešća građana na organizovaneim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće dovoljne rezerve krvi za sve pacijente .

Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za sve kojima je to potrebno., navosi se u saopštenju Crvenog krsta.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi je Vidovdanska akcija u okviru letnje kampanje koja se realizuje  28.06.2019. godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *