Crnjevski most otvoren za saobraćaj (VIDEO)

IL-most-crnjevo-pusten-saobracaj Crnjevski most otvoren za saobraćaj (VIDEO)

Potpuno rekonstruisani most preko reke Moravice u naselju Crnjevo u Ivanjici, otvoren je za saobraćaj danas u 16 časova.

  • „To znači da su svi radovi na konstrukciji mosta završeni. Temelji mosta su sanirani i rekonstruisani, a postavljeni su i novi šipovi koji obezbeđuju dodatnu stabilnost objekta. Glavni nosač mosta je takođe sređen, urađena je armirano-betonska kolovozna ploča, novi trotoari, spoljašnje i unutrašnje ograde, atmosferski odvodi. Nakon postavljanja asfaltnog zastora, na dva mesta  su isečene površine za postavljanje dilatacija. Građani Ivanjice su dobili gotovo novi most dug 114 metara, koji će u funkciji biti u narednim decenijama“, kaže ekskulzivno za  Info LIGU – nadzorni organ, građevinski inženjer Vladimir Gavrilović.

Gavrilović kaže da je most za saobraćaj u ovom trenutku potpuno bezbedan. Ostalo je da se kraju privedu neki sitni radovi koji se uglavnom tiču nosača instalacija ispod kolovozne konstrukcije, farbanja i uređenja samog gradilišta.

Tokom sutrašnjeg dana opština Ivanjica i Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije biće zvanično obavešteni o završetku rekonstrukcije mosta.

Kako saznajemo, sama primopredaja objekta biće izvršena nakon obilaska predstavnika Kancelarije za javna ulaganja. Potom sledi objedinjavanje kompletne dokumentacije i pregled radova.

  • Most je pušten u probni rad, a u međuvremenu će biti izvršeno ispitivanje na probno opterećenje, a na samom kraju biće izvršen tehniki prijem objekta, za šta će biti angažovan tim stručnjaka iz Beograda“, kaže Gavrilović.

IL-most-crnjevo-pusten-saobracaj2 Crnjevski most otvoren za saobraćaj (VIDEO)

Podsetimo, složene radove rekonstrukcije ovog važnog komunikacijskog objekta izveo je konzorcijum u kome su bila preduzeća: “Granit Plus” – Užice, “SIG” – Beograd, “GPD Nikolić” i “Amiga” iz Kraljeva.

Naručilac posla je opština Ivanjica, a ukupna investicija koštala je oko 29.000.000 dinara. Sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *