Grupa građana iz Lučana: Nas hoće sve stranke, ali mi hoćemo sami

Grupa građana “Jedan tim” iz Lučana zbog, kako navode, velikih pritisaka gotovo svih političkih protivnika ozbiljno razmišlja da odustane od kandidature za predstojeće lokalne izbore u ovoj opštini, zakazane za 16 decembar.

IL-gg-jedan-tim-lucani-guca Grupa građana iz Lučana: Nas hoće sve stranke, ali mi hoćemo sami

Oni kažu da su u protekla dva meseca razgovarali sa svim političkim organizacijama koje su ih pozivale u koaliciju, pa kako su odlučili da ipak samostalno nastupe, pritisci su postali intenzivniji i ozbiljniji.

  • – U jednom ozbiljnom nedeljniku objavljeno je da smo prema istraživanju CESID-a mi drugi na listi poverenja građana za predstojeće izbore i od tada je čini mi se krenuo haos – kaže Dejan Janković iz GG “Jedan tim” Lučani.

Ova grupacija se prvi put na izborima pojavila 2014. godine, kada su osvojili 10 odsto glasova i dobili četiri odbornika u lokalnom parlamentu.

Lista za predstojeće izbore je spremna, pojačana je sa nekoliko mladih, kvalitetnih ljudi, za nosioca je planiran aktuelni predsednik MZ Guča, Ivica Vukićević, a da li će ona uopšte biti predata, znaće se narednih dana, kaže Janković.

  • – Bilo je raznih ponuda i predloga za zajednički nastup na izborima. Osnovni problem je što pregovore i celokupnu organizaciju vode ljudi izvan naše opštine. Njihova strategija je da borbu koju vode u republičkom parlamentu nastave i u kampanji za lokalne izbore. Prisustvo i uticaj lokalnih funkcionera i lokalnih tema je minimalno – istakli su predstavnici GG “Jedan tim” kao razlog za odluku da samostalno izađu na izbore.

Oni kažu da im je strategija promocija “nezavisnih lokalnih kandidata”.

  • – Strategija našeg delovanja od samog osnivanja organizacije zasniva se na potpuno drugačijim principima. Mi se borimo da promovišemo nezavisne lokalne kandidate koji se bave lokalnim (komunalnim) problemima. Prema našim shvatanjima, to i jeste poenta opštinskih izbora, da se građanima predstave programi za što efikasnije upravljanje opštinskim budžetom i da se novcem koji je na raspolaganju reši što više komunalnih problema u dragačevskim naseljima – kažu u ovom timu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *