Propao pokušaj prodaje dva hotela i jednog restorana u Ivanjici

Hoteli „Park“ i „City“ i restoran „Lipa“ u Ivanjici, nisu prodati na prvom tenderu koji je sprovela Agencija za osiguranje depozita. U okviru pokušaja pronalaženja kupaca za čitav kompleks ugostiteljskih objekata nekadašnje Inex Moravice, koju je 2005. godine privatizovao Radoslav Lale Sekulić, izuzeti su restorani „Vodopad“ i „Dubrava. Za prvi se prema našim saznanjima umešala jedna banka koja ima novčana potraživanja, dok je drugi odavno postao predmet restitucije, odnosno vraćanja nekadašnjim vlasnicima.

IL-hotel-propala-prodaja Propao pokušaj prodaje dva hotela i jednog restorana u Ivanjici

Oglasom od 6. jula ove godine, Agencija za osiguranje depozita u vršenju funkcije stečajnog upravnika, na prodaju je ponudila navedenu nepokretnu imovinu u vlasništvu Izvozne banke a.d. Beograd u likvidaciji, Nove Agrobanke a.d. Beograd u stečaju i SIM osiguranja a.d. Beograd u stečaju. Javno otvaranje ponuda sprovedeno je 15. avgusta u Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, na njega se javilo nekoliko zainteresovanih kupaca iz Ivanjice i jedan iz SAD-a, ali su odlukom Agencije sve ponude proglašene neprihvatljivim.

Hotel „Park“ površine 5.460 metara kvadratnih ponuđen je po procenjenoj ceni od 1.933.848 evra, dok je hotel „City“ površine 953 m2 imao početnu cenu od 796.523 evra. Poslovno-uslužno-ugostiteljski objekat „Lipa” u Javorskoj ulici, ukupne površine od 419 kvadrata nuđen je za 178.583 evra.

  • „Prema odredbama člana 51, tačka 13 Pravilnika o unovčavanju imovine finansijskih institucija u stečaju ili likvidaciji, definisano je da oglas za prodaju nepokretne imovine obavezno sadrži naznaku da Agencija zadržava pravo da poništi ili ponovi oglas, odnosno postupak prodaje u bilo kojoj fazi postupka, kao i da odbije ponudu koju oceni kao neprihvatljivu, što je i naznačeno u poslednjem stavu oglasa od 6. jula 2018. godine. Dalje, članom 68, stav 1, tačka 4, Pravilnika, propisano je da Odbor za prodaju utvrđuje da je tender za određenu imovinu neuspeo, ako nije bilo prihvatljivih ponuda“, navodi se između ostalog u saopštenju Agencije za osiguranje depozita, dostavljenog redakciji InfoLIGE.

Odbor za prodaju je, dodaje se u saopštenju u skladu sa ovlašćenjima iz Pravilnika i objavljenog oglasa, u cilju zaštite poverilaca stečajnog dužnika i uvećanja stečajne mase, ocenio da su pristigle ponude neprihvatljive, nakon čega je doneta i Odluka o poništavanju oglasa.

Novi tender za prodaju dva hotela i jednog restorana u Ivanjici, biće ponovljen u narednom periodu, ali datum javnog poziva još uvek nije poznat. Do tada, ovim ugostiteljskim objektima će gazdovati dosadašnji zakupac.

You may also like...

1 Response

  1. Dejan kaže:

    Nisu kad ste oborili licitaciju zbog domacih …..!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *