Korito reke Moravice veliko gradilište

IL-obalutvrda-parkp Korito reke Moravice veliko gradilište

Ivanjički gradski park, odnosno korito reke Moravice, poslednjih meseci je veliko infrastrukturno gradilište. Više od dvadeset radnika preduzeća HSV iz Vlasotinca i „Zapadna Morava“ iz Kraljeva intenzivno radi na uređenju leve obale, na potezu od samog vodopada do nekadašnjeg kupališta Šljivak. Najlepši deo gradskog parka koga dodatno krasi reka dobiće novo ruho, a problem klizišta koje ugrožava pešačku stazu i odmaralište „Golija“, konačno rešenje. Ivanjičani će kad se radovi završe, posle više godina dobiti i uređeno kupalište.

Pored potpornog gabionskog zida u zoni Šljivaka, radi se i na obaloutvrdi i pešačkoj stazi iznad brane.

IL-obalutvrda-parkp2 Korito reke Moravice veliko gradilište

  • „Sanacija stare pešačke staze je sada negde na oko 50 odsto, dok je novoprojektovana u početnoj fazi uređenja. U zoni kupališta, gabionski zid je pri kraju. Pošto je došlo do izmene projekta doneta je odluka da se izgradi jedan masivniji zid koji će zadovoljiti potrebu bezbednosti ovog dela obaleb i korita. Samim tim je došlo i do povećanja obima radova, što će usloviti i produžetak roka za njihov završetak“, kaže za InfoLIGu inženjer Dragan Pavlović šef gradilišta.

Pavlović kaže da je zadovoljan trenutnom dinamikom iako je radove u prethodnom periodu povremeno kočilo i loše vreme, kada je Moravica u nekoliko navrata odnosila nanose koji su obezbeđivali pristupe gradilištu.

IL-obalutvrda-parkp4 Korito reke Moravice veliko gradilište

Kako nezvanično saznajemo, trenutno se priprema nova projektno-tehnička dokumentacija za nastavak izgradnje leve obaloutvrde od Šljivaka do Crnjevskog mosta.

IL-obalutvrda-parkp5 Korito reke Moravice veliko gradilište

Investitor aktuelnih radova je JP „Srbijavode“ koje je za ovu namenu izdvojilo 57,6 miliona dinara u okviru državnog programa hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu prošle godine, koju je donela Vlada Srbije.

IL-obalutvrda-parkp3 Korito reke Moravice veliko gradilište

Podsetimo, u ovoj zoni se izvode i radovi na sanaciji i rekonstrukciji Crnjevskog mosta, a otpočele su i pripreme za uklanjanje pešačke staze ispred pre nekoliko godina rekonstruisane brane. Ovaj betonski most će prema najavama iz EPS-a biti uklonjen pre početka Nušićijade.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *