Klizišta i odroni blokiraju puteve

Velika količina zemlje se tokom protekle noći survala na put Luke-Vasovići-Vučkovica i u potpunosti obustavila saobraćaj između dve mesne zajednice i dve opštine Ivanjica i Lučani.

IL-lamontana-logo-TEXT Klizišta i odroni blokiraju puteve

Stotine kubika zemlje koju su pokrenule podzemne i površinske vode prekinule su komunikaciju dvadesetak domaćinstava iz pravca Ivanjice. Tako da meštani van sela mogu preko Vučkovice i Kotraže.

IL-odron-luke-vasovici2 Klizišta i odroni blokiraju puteve

Klizište se pojavilo u koritu potoka iznad pomenutog putnog pravca, odvalilo ogromne količine zemlje i blata, koje su prešle put, teško ga oštetile i zaustavile se ispod puta, obrisavši sve za sobom. Odron je prijavljen nadležnim opstinškim institucijama, pa se dežurne ekipe sa mašinama tokom dana očekuju na licu mesta.

Zbog vremenskih neprilika koje nas prate nedeljama ovakve scene su gotovo svakodnevne. Upozoravamo vas da vozite oprezno jer su odroni na putevima sve češći.

IL-odron-ivanjica-guca Klizišta i odroni blokiraju puteve

Još jedan, koji smo zabeležili, nalazi se na putu Ivanjica-Guča neposredno pre skretanja za Vučkovicu. Na tom delu odron je saniran ali se vozila kreću jednom trakom uz neizmenično propuštanje.

You may also like...

1 Response

  1. Ana kaže:

    na mesti gde nastao odron na putu ka guci prethodno je neko posekao svo rastinje, zbog toga je odron i nastao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *