Protest privremeno prekinut, malina 130 dinara!

Posle 4 dana blokade magistralnog puta koji kroz Prijepolje vodi ka crnogorskoj granici, proizvođači malina iz tog dela Srbije odlučili su da privremeno prekinu protest i odu na razgovore u Beograd sa nadležnim institucijama i visokim državnim zvaničnicima.

premiertaxibannertext474 Protest privremeno prekinut, malina 130 dinara!

Prema informaciji koja se večeras čula na protestu u Prijepolju a koju je okupljenima saopštio narodni poslanik Krsto Janjušević iz Priboja, akontna otkupna cena maline je u kasnim popodnevnim satima blago porasla i sada je 130 dinara za kilogram.

Pomenuti poslanik je pozvao okupljene da se raziđu i kako je jekao, odmore, te ih pozvao da se ponovo okupe u petak u 18 časova u prijepoljskom Domu kulture gde će im biti saopšteni rezultati razgovora u Beogradu.

 • „Tvrdim da država želi i hoće da pomogne. Nemojte uzimati za zlo ona saopštenja, svi žele da pomognu. Molim vas da se sada raziđemo, pa da do petka sačekamo dobre vesti. Hajde da konačno rešimo ovaj problem koji se ponavlja iz godine u godinu. Poslušajte poziv predsednice“, rekao je večeras okupljenima narodni poslanik Janjušević .

 

 • „Privremeno smo prekinulu protest. Ovo je bio gest dobre volje nas malinara. Želimo pregovore, želimo da sednemo i razgovaramo, ali smo takođe dobro razumeli i izjave predsednika Vučića i premijerke Brnabić. Protest nismo prekinuli zbog cene od 130 dinara, već zbog želje da razgovaramo i da država bude pravi medijator između nas malinara i hladnjačara u ovoj poštenoj našoj borbi za koru hleba. Ovim četvorodnevnim protestom smo skrenuli pažnju svih u Srbiji na prisutnu problematiku. Nadam se da su nas razumeli svi i da hladnjačari više ne mogu da rade šta oni žele“, rekao je u telefonskom razgovoru za Info LIGU Boban Purić, predsednik UO Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Limska dolina“ iz Prijepolja.

 

Prema poslednjim informacijama, na protestu više nema nikoga, barikada u vidu šatora je uklonjena pa se saobraćaj na ovom delu magistrale polako normalizuje.

You may also like...

4 Responses

 1. Mile kaže:

  Cista prevara,odugovlace dok se otkupe maline,kao prosle godine.Nevidjeni prevaranti

 2. darko kaže:

  o cemu treba da se prica i pregovara sa istim ljudima koji su zakzivali i odlagali pregovore tokom cele proslogodisnje berbe, kada je malina zvrsila u hldnjacama pregovori su se zavrsili tako sto je receno da drzava ne moze da utice na cenu. prevarebi smo prosle godine, prevarice nas i ove

 3. Dejan kaže:

  Koska…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *