Školska olimpijada održana u Katićima

Osnovna škola „Mićo Matović“ u Katićima, proteklog petka je bila domaćin Školskih olimpijskih igara učenika sedam osnovnih škola sa teritorije opštine Ivanjica. Sportska smotra održana je pod pokroviteljstvom Sportskog saveza opštine Ivanjica i tamošnje osnovne škole.

premiertaxibannertext474 Školska olimpijada održana u Katićima

Lep i sunčan dan u prelepom mozaiku prirode, učinili su ovu manifestaciju jedinstvenom. Sportska nadmetanja počela su posle dočeka i defilea učenika škola učesnica Olimpijade koji su bili obučeni u sportske dresove sedam različitih boja.

Takmičenja su se održavala do kasnih popodnevnih časova a proglašenje pobednika i dodela pehara i diploma usledilo je nakon toga.

IL-olimpijada2018-2 Školska olimpijada održana u Katićima

U konkurenciji 7 škola u generalnom plasmanu najbolja je bila OŠ „Sreten Lazarević” iz Prilika, drugo mesto pripalo je OŠ Prof.dr „Nedeljko Košanin” iz Devića, a treće OŠ „Mićo Matović” iz Katića.

Najzanimljivija su bila takmičenja u fudbalu, a u ovoj disciplini najbolji su bili učenici iz Prilika, pobedivši u finalu vršnjake iz Katića.

U atletskoj disciplini trčanje, za dečake i devojčice, kao i u bacanju kugle, prva mesta osvojili su učenici iz Katića, dok su u stonom tenisu najbolji bili đaci iz OŠ „Svetozar Marković” u Kovilju.

Prvo mesto u odbojci za devojčice osvojile su Priličanke, dok je trofej za fer play pripao OŠ „Milan Vučićević Zverac” iz Bratljeva.

IL-olimpijada2018-3 Školska olimpijada održana u Katićima

U školskoj Olimpijadi ivanjičkih osnovnih škola nisu učestvovale dve gradske škole, zbog ubedljive prednosti i kvaliteta u odnosu na ostale, kažu organizatori.

Realizaciju je svesrdno pomoglo nastavno osoblje škole domaćina, ali i njihove kolege iz drugih škola, pa je ovo bila prava smotra sporta i druženja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *