Dva zlata i srebro za ivanjičke atletičare

Prvenstvo i KUP Centralne Srbije u atletici, za seniorke i mlađe juniorke, održani su za vikend u Kruševcu. Uspešan nastup na ovogodišnjem takmičenju imali su i atletičari „Javora“ osvojivši  dve titule prvaka i jednu vicešampionsku titulu na pomenutom prvenstvu.

premiertaxibannertext474 Dva zlata i srebro za ivanjičke atletičare

U sjajnoj trci na 400m, zlato je osvojila članica atletskog kluba „Javor“, Jovana Bogdanović, postigavši novi lični rekord 1,02,37. Drugu titulu za ivanjički klub osvojio je Radojko Luković u trci na 800 metara. Uz pobedu i zlatnu medalju ostvario je i lični rekord 2,08,26. Vicešampionsku titulu „Javoru“ donela je Katarina Rajković u trci na 1500 metara. Atletičarka je osvojila srebrnu medalju, istrčavši lični rekord od 5,38,30 na 1500m.

Ovo je još jedan u nizu uspešnih nastupa atletičara „Javora“  u 2018. godine. U proteklom delu sezone odlične nastupe zabeležili su u pionirskoj I juniorskoj konkurenciji.  Sjajnim nastupima Ane Subotić osvojene su tri medalje na državnim prvenstvima. U narednom periodu atletičare „Javora“ očekuje nekoliko značajnih takmičenja poput , Prvenstva Srbije za pionire/ke u Beogradu, Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke u Sremskoj Mitrovici, kao i Prvenstvo Srbije za starije juniore/ke u Sremskoj Mitrovici.

Trener atletskog kluba „Javor“, Dušan Orestijević, ističe kako je zadovoljan nastupima atletičara u proteklom delu sezone, naglašava odične rezultate Ane Subotić koji su došli kao posledica dobrog i kvalitetnog rada na treninzima.

Očekujem dobre nastupe atletičara Javora i na narednim takmičenjima. –  kaže Orestijević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *