Ivanjičani organizovano kreću na Ravnu Goru

Ravnogorski pokret  Ivanjica  8. maja organizuje za simpatizere i sve sugrađane odlazak na Ravnu goru  povodom obeležavanja  Trećeg srpskog ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu, podignutog na Markovdan 1941.  godine.

bannerPREMIER-g Ivanjičani organizovano kreću na Ravnu Goru

Očekuje se dolazak 5 000 Ravnogoraca iz Srbije, Crne Gore i dijaspore. Uz organizovan prevoz obezbeđen je i besplatan ručak.

  • IL-Jorovic Ivanjičani organizovano kreću na Ravnu GoruOdržaće se defile u čast  našeg Ivanjičanina, đenerala Draže Mihajlovića, našeg Čiče, najodlikovanijeg srpskog  generala. Prisetiti se njegovih reči kada je sa tadašnjom  Jugoslovenskom vojskom u otadžbini, u maju 1945.godine,  stigao na Ravnu goru: “ Ja kapitulaciju ne priznajem, takva reč ne postoji u vojnom rečniku“, rekao je tada Čiča.  Ta rečenica je bila presudna da Draža postane prvi gerilac u porobljenoj Evropi. Na skupu će govoriti preživeli Ravnogorci, predsednik Predrag Đorđević a pripremljen je i prigodan kulturno- umetnički program.– kaže za Info LIGU predsednik ivanjičkih Ravnogoraca, Milojko  Jorović.

Na sastanku koji je prethodio na Ravnoj Gori za predsednika Zapadne oblasti izabran je Milojko Jorović iz Ivanjice. U ovu oblast spadaju Moravički okrug (predsednik Zoran Milošević iz Ivanjice), Zlatiborski okrug (predsednik Rade Đorđević iz Arilja) i Raški okrug (predsednik Vlado Todorović iz Kraljeva).

You may also like...

1 Response

  1. Bozo kaže:

    Bogati Zaba nije ih bilo 5000 ni u ratu.
    Mozda dodju na vasar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *