Ivanjica domaćin VI sajma predškolskog i školskog izdavaštva Moravičkog okruga

U prostorijama Osnovne škole “Kirilo Savić” u Ivanjici održan je Šesti sajam predškolskog i školskog izdavaštva ustanova iz Moravičkog okruga.

bannerPREMIER-g Ivanjica domaćin VI sajma predškolskog i školskog izdavaštva Moravičkog okruga

Rukovodilac ŠU Čačak Slađana Parezanović dodelila je  najuspešnijim izdanjima u protekle dve školske godine knjige koje su donirali: IP „Eduka“ iz Beograda, IK „Pčelica“ iz Čačka,  NB „Stefan Prvovenčani“ i „Povelja“ iz Kraljeva, Vukova zadužbina iz Beograda i prof. dr Svetislav Marković iz Čačka.

Nagradu za najbolji list predškolskih ustanova dobila je PU “Naša radost” iz Lučana, za časopis “Dečije carstvo”. U kategoriji osnovnih škola nagrađen je “Vukovac” Osnovne škole “Vuk Kardžić” iz Čačka, dok je u kategoriji srednjih škola ova nagrada pripala Gimaziji iz Čačka za časopis “Gimnazion”.

IL-dodela-nagrada-od-kirilo-savic2 Ivanjica domaćin VI sajma predškolskog i školskog izdavaštva Moravičkog okruga

Dve nagrade dodeljene su za publikaciju specijalne namene i pripale su Osnovnoj školi “Tanasko Rajić” za publikaciju “Ekološki list” i Osnovnoj školi “Goračići” za publikaciju “Školski dani”.

Izdavački poduhvat godine je monografija  “180 osnovne škole u Ivanjici” OŠ “Milinko Kušić” iz Ivanjice za koju ej najzaslužniji prof. dr Svetislav Marković..

Nagrada za najuspešniju sajamsku promociju pripala je OŠ “Milica Pavlović” iz Čačka.

IL-dodela-nagrada-od-kirilo-savic Ivanjica domaćin VI sajma predškolskog i školskog izdavaštva Moravičkog okruga

Direktorka OŠ “Kirilo Savić” iz Ivanjice, koja je bila domaćin šestog sajma predškolskog i školskog  izdavaštva, Nevenka Milošević, zahvalila se svim učesnicima sajma i poželela uspeh u daljem radu iz oblasti izdavaštva.

Takođe, uz darove ovogodišnjim pobednicima, dodeljena je  i specijalna pohvala za jubilarno izdanje Osnovne škole „Đeneral Marko Đ. Katanić“  iz Bresnice „Bresnik“ koji na prošlom sajmu, iako izuzetnog kvaliteta, nije mogao da bude nagrađen jer nije bila uspostavljena kategorija publikacije specijalne namene.

Prethodni sajam je održan u maju 2016. godine u OŠ „Kralj Aleksandar I Karađorđević” u Gornjem Milanovcu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *