Martovska akcija Dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Ivanjice organizuje redovnu akciju Dobrovoljnog davanja krvi, koja će biti održana  14.03.2018. godine, od 9 do 16 časova, u prostorijama Tehničke škole.

Potrebe za krvlju su svakodnevne. Apel je upućen svim građanima Ivanjice koji su do sada pokazali veliki nivo odgovornosti i upisali se u listu humanih, kao i onima koji nisu bili u prilici da daju krv, da to učine u velikoj martovskoj akciji. Zainteresovanima je obezbeđen besplatan pregled lekara nakon čijeg odobrenja će moći da daju krv.

  • Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama. Zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 godina i odazivaju se akcijama Crvenog krsta ali i ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata za potrebe terapije, lečenja ili izlečenja.Neohodno je da ovaj krug nesmetano, kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.Isključivo od učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće  dovoljne rezerve za sve pacijente. – saopstili su iz Crvenog krsta Ivanjica.

Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za svekojima je to potrebno.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *