Uskoro – Volonteri iz drugih država u Ivanjici

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica realizovala je predavanje na temu “Volonterizam i aktivizam u lokalnoj zajednici“  učenicima Gimnaziji. Predavanju su  prisustvovala 32 gimnazijalaca, govorilo se o volonterizmu i akzivizmu u lokalnoj zajednici, načinima na koji mladi mogu volontirati i koristi koje imaju ukoliko se uključe u aktivan društveni život. Ujedno su i prezentovani rezultati rada Kancelarije za mlade i njihov uticaj na poboljšanje uslova za život mladih u našoj opštini.

IL-volonteri-KZM-Ivanjica2 Uskoro - Volonteri iz drugih država u Ivanjici

Učenicima je predstavljen program za mobilnost mladih finansiran od strane Evropske unije u kome mladi iz našeg grada mogu uzeti učešće u narednom periodu. Predstavljen je i program Erasmus + i Evropska volonterska aktvnost gde mogu sticati znanje u drugim državama u periodu od dva meseca do godinu dana, iz različitih oblasti u zavisnosti od njihovog interesovanja.

U narednom periodu će se raditi na razvoju platforme za primanje volontera iz drugih država koji mogu učestvovati u realizaciji aktivnosti u Opštini Ivanjica kao i za slanje naših mladih u druge države širom sveta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *