U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Javnim humanitarnim skupom, danas je na centralnom gradskom trgu obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Okupljanje su organizovali i realizovali Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica i drugim partnerima.

Skup je otvorio predsednik opštine Zoran Lazović, zahvalivši prisutnima za podršku mališanima koji se nalaze na lečenju u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

IL-nurdor-2018-2 U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

  • Ni jedno dete nigde u svetu, pa ni u Srbiji, ne sme da pati više od patnje koju nosi težina same maligne bolesti. Svi zajedno treba da radimo na tome da se poboljšaju uslovi lečenja dece, informisanost i razumevanje javnosti, kao i senzibilisanje cele društvene zajednice za pitanje dečjeg kancera. Rak jeste bolest. Ali izlečiva. Kod dece, uz adekvatnu medicinsku negu, izlečiva u preko 70 odsto slučajeva. Zato hajde da ovo ne bude priča o strahu i bolesti, već o hrabrosti, podršci, nadi i prijateljstvu – rekao je Lazović.

Kampanja se ove godine realizuje pod nazivom „I ja se borim“. Posetioci su bili u prilici da kupovinom balona, narukvica ili drugog promotivnog materijala daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece i podrže veliki projekat izgradnje i opremanja novog hematološko-onkološkog odeljenja u Nišu za bolje uslove lečenja i veće šanse za pobedu naše dece.

IL-nurdor-2018 U Ivanjici obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U 13 časova, u znak simbolične podrške svim mališanima koji se leče od raka kao i u ime sećanja na sve one koji nažalost nisu više sa nama, pušteno je na desetine balona.

Sa skupa je apelovano da građani u skladu sa svojim mogućnostima pošalju SMS na broj 1150 i tako pomognu izgradnju hematološko-onkološkog odeljenja u Nišu. Cena poruke je 100 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *