Koncert Jelene Tomašević 8. marta u Ivanjici

Veliki osmomartovski koncert  Jelene Tomašević u Domu kulture u Ivanjici. Karte su u prodaji po ceni od 800 dinara, na dan koncerta  1.000 dinara.

Nastup poznate pop pevačice zakazan je za četvrtak, 8. mart u 20 časova.

Jelena Tomašević je muzikom počela da se bavi od od svoje sedme godine. Igrala je u KUD-u “Abrašević” u rodnom Kragujevcu u kojem je proglašena za najboljeg vokalnog solistu, a potom na mnogobrojnim koncertima i takmičenjima nastupala kao solista pevajući tradicionalnu srpsku muziku. Sa 13 godina je pobedila na Republičkom takmičenju folklornih ansambala Srbije. Tada je započela saradnju sa Borom Dugićem, virtuozom na fruli, koji je među prvima prepoznao njen dar. Mnoge od Jeleninih izvedbi zabeležene su na trajnim snimcima u arhivi radio Beograda. Uporedo sa negovanjem izvornih kompozicija, bavila se i pevanjem pop muzike. Osvajala je pobedničke nagrade na mnogim dečijim festivalima, od kojih se izdvaja Jugoslovenski dečiji festival 1994. godine. Sa 18 godina pobedila je na televizijskom takmičenju za mlade talente “3k dur”, projektu nacionalne televizije, nakon koga je počela profesionalnu saradnju sa velikim brojem eminentih muzičkih umetnika (Kornelije Kovač, Vlado Georgiev, Zdravko Čolić). Pevala je prateće vokale Vladu Georgievu i bila gost na albumu grupe Biber, otpevavši pesme „Gde si bilo jare moje“, „Čije je ono devojče“, „Gipsy part one“ i „Gipsy part two“. Uspešno je predstavljala Srbiju na mnogim internacionalnim festivalima u Češkoj, Bugarskoj, Rusiji, Belorusiji. Sarađivala je sa Zdravkom Šotrom u njegovom filmu “Ivkova slava”, gde je pred kamerama otpevala nekoliko muzičkih numera.

Pobedom na Beoviziji sa pesmom “Jutro” započela je saradnju sa produkcijom Minakord pod pokroviteljstvom Željka Joksimovića. Na Beoviziji 2005. je osvojila prvo mesto. Na Evropesmi-Europjesmi bila je drugaodmah iza prvoplasirane grupe No nejm. Tada su započeli rad na njenom prvom studijskom albumu, koji će ubrzo, pod nazivom „Panta rei“, postati najprodavaniji i najslušaniji album u regionu. Njen glas je postao poznat Evropi kada je pobedila na Beoviziji 2008. sa pesmom Oro Željka Joksimovića na tekst Dejana Ivanovića.

2015.godine je objavila drugi studijski album, “Ime moje, koji je za kratko vreme dostigao popularnost njenog prvenca i ponovo joj doneo veliki broj nagrada, naklonost publike, kritike i kolega. Uspešno se bavi sinhronizacijom dugometražnih animiranih filmova (“Mali princ”), godinama učestvuje u žiriranju dečijeg muzičkog takmičenja “Pinkove zvezdice”, na internacionalnoj sceni svakim nastupom i dalje predstavlja srpsku kulturu u najboljem svetlu. Širom zemlje i regiona održala je niz koncerata sa Novosadskim big bendom. Ova saradnja i dalje uspešno traje. Jelena je imala zapaženu ulogu u mjuziklu Ivane Žigon “Beli ždralovi”, koji je izveden u Sava Centru, ali i u Minsku u Belorusiji za Dan pobede nad fašizmom.

Dobitnik je nagrade “Zlatna značka grada Beograda za doprinos srpskoj kulturi”.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *