NEVEROVATNO – Da nije mrdnuo prstom Predraga bi živog sahranili

Bukvalno minuti su delili Predraga Gostiljca (75), penzionera iz čačanskog sela Lipnica, da živ bude zakopan u sopstvenoj grobnici, ali ne od strane surovog ubice, već svojih najmilijih. Da nije mrdnuo prstom dok ga je okupljena rodbina oplakivala i spremala na večni počinak, sada bi već bio u kovčegu, živ zatrpan zemljom.

Predragu Gostiljcu je pozlilo, a po dolasku čačanske Hitne pomoći lekar je samo pogledao njegove beonjače i kostatovao smrt. Izjavio je saučešće porodici i pomogao da Predragovo telo prebace na krevet kako bi mu noćnim bdenjem odali poslednju počast pred pokop. Međutim, u trenutku oplakivanja “mrtvac” je pomerio prst i otvorio oči, ljudi su se uz vrisku razbežali, a nekolicina prisebnih pozvala je ponovo Hitnu pomoć.

 

– Stalno mi se vraća ta scena, mrtav čovek otvara oči. Strašno – krsti se i priča jedna od žena koja se u trenutku tragikomedije, a zamalo tragedije, našla u kući Gostiljaca.

Ali, krenimo redom.

– Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak popodne u njegovoj kući u Lipnici. Sin Milan izašao je napolje da završi neke poslove a kada se vratio zatekao je oca u položaju u kom ga je ostavio da sedi pored peći, ali opuštenih ruku i iskrivljene glave. Odmah je pozvao Hitnu pomoć. Kada su stigli, lekar je prišao Predragu, pogledao mu beonjače i konstatovao smrt – priča za “Blic” Predragov zet Saša, koji još ne može da se oporavi od šoka.

Kad “mrtvac” progovori

 

Rodbina je posle toga krenula u kupovinu pogrebne opreme, komšije se po ovdašnjim običajima okupile oko beživotnog tela oplakujući ga.

Jedino je kum Tomo Milutinović primetio da se “mrtvacu” pomera stomak i prst. Kada je to naglas izgovorio nastao je opšti haos. Jedino je on imao hrabrosti da se “mrtvacu” i obrati.

– Kako si, Predo? – upitao ga je, a “mrtvac” mu je odgovorio:

– Nije baš najbolje, ali dobro sam!

Ponovo su pozvali Hitnu pomoć koja je Predraga Gostiljca odvela u bolnicu gde se trenutno nalazi… Srećom, živ.

“Pogledao sam ga, a on mi je mahnuo”

Zet Saša bio je usred kupovine pogrebne opreme kad su mu javili da mu je tast, ipak, živ.

– Računali smo da kovčeg treba dovesti odmah, kako bi se telo pokojnika, dok je još toplo, što lakše smestilo u sanduk. Preuzeo sam na sebe da to obavim, a onda su mi javili iz Lipnice da je Predo živ. Šokiran požurio sam da vidim šta se događa. Kada sam stigao, Predraga su radnici Hitne pomoći smeštali u sanitet, pogledao sam u njegovom pravcu, a on mi je mahnuo -priča Saša.

Lekar tražio smrtovnicu nazad

U porodici kažu da je lekar Hitne pomoći koji je prilikom prvog dolaska izdao potvrdu o smrti, tokom druge posete pacijentu tražio da mu se smrtovnica vrati, što su oni i učinili.

Nakon ukazane lekarske pomoći, Predrag Gostiljac je smešten na interno odeljenje čačanske bolnice u jedinicu za konorarne bolesti srca i krvnih sudova. Kako saznajemo, njegovo je zdravstveno stanje zadovoljavajuće i danas će preći na odeljenje, gde će moći da ga posete rodbina i prijatelji.

Izvor BLIC

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *