Uspešna turistička sezona u Dragačevu

Turistički pokazatelji u protekloj godini u Dragačevu govore o veoma uspešnoj sezoni kako za Turističku organizaciju ” Dragačevo” tako i za druge aktere u privredi. Najveći uticaj na razvoj rekreativnog turizma nesumljivo je imao Hotel ” Nordic”,realizujući značajan broj rekreativnih nastava tokom proleća i jeseni. Brojne sportske ekipe su svoje pripremne aktivnosti realizovale u Guči, koristeći već postojeću dobru infrastrukturu. Prvi put 2017. godine, Guča je bila odredište učesnika čuvenog ” Čiker maratona”, pa je za 130 biciklista organizovano prenoćište u smeštajnim objektima u Guči.

IL-2-to-dragacevo Uspešna turistička sezona u Dragačevu

Statistički pokazatelji govore o rastu ukupnog broja posetilaca za 15 % u odnosu na prethodnu godinu, tako da je ostvareno ukupno 12 256 dolazaka turista, dok broj ostvarenih noćenja iznosi 32 555. Među stranim turistima znatno dominantniji su bili gosti iz Slovenije i Bugarske, koji su tokom godine imali priliku da se upoznaju sa turističkim sadržajima Guče i okruženja. Podaci koji su prikazani odnose se isključivo na kategorisane smeštajne objekte. Značajan rast u turističkom prometu u odnosu na 2016. godinu, zabeležen je i tokom 57. Dragačevskog sabora trubača.

Znatno veći broj turističkih grupa uticao je i na povećanje priliva od prodaje suvenira, koji je ove godine 3 puta veći nego prošle. Pozitivni efekti odrazili su se i na rast prihoda od provizije za smeštaj za 30 odsto.U planu Turističke organizacije ” Dragačevo” je da tekuće godine poboljša sportsku infrastrukturu, uređenjem pešačkih staza i vidikovaca u Guči, kao i povezivanjem biciklističkih staza na Jelici i Ovčaru.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *