Paketi za porodice lošijeg materijalnog stanja

Crveni krst Ivanjica u okviru programske aktivnosti ‘’socijalna delatnost’’ započeo je distribuciju 300  prehrambenih i higijenskih paketa za porodice, korisnike njihove pomoći. Spiskovi su sačinjeni u saradnji sa Centrom za socijalni rad a na osnovu evidencije o broju porodica kojima je ovaj vid pomoći potreban.

Distribucija paketa vršiće se  tokom avgusta i septembra, a u samu realizaciju  su uključeni mladi, osobe sa invaliditetom, koji su  radno angažovani u Crvenom krstu putem projketa i predstavljaju značajnu podršku ovoj organizaciji kako bi se pomoć distribuirala i do najudaljenijih korisnika.

Distribucijom su već obuhvaćeni korisnici iz Ostatije, Koritnika, Čečine, Pridvorice, Brezove…

IL-CK-akcija-pomoc1 Paketi za porodice lošijeg materijalnog stanja

Vlada  Republike Srbije  je  na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna  pitanja obezbedila finansijska sredstva za nabavku  45.920 paketa hrane i higijene za socijalno najugroženije porodice u 125 opština II, III i IV grupe razvijenosti u Srbiji, među kojima je i opština Ivanjica.

Paketi su pakovani na bazi potreba za porodicu sa 4 člana. Naime ukoliko porodice broje 6 i više članova sleduje joj dva paketa. Kada su samohrana staračka domaćinstva u pitanju opredeliće se jedan paket bez obzira da li je u domaćinstvu jedan ili dva člana.  Distribucijom paketa biće obuhvaćene socijalno najugroženije porodice:

  • – ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina,
  • – samohrana staračka domaćinsktva,
  • – porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite,
  • – porodice bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći,
  • – porodice sa više dece,
  • – porodice koje imaju invalidno lice a u stanju su socijalne potrebe

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *