Poziv za učešće na Festivalu srpske izvorne pesme u Prilikama

Dom kulture iz Ivanjice poziva izvorne pevačke grupe iz Srbije, država okruženja i rasejanja, da se prijave za učešće na 15. Festivalu srpske izvorne pesme u Prilikama. Festival se tradicionalno održava 17. avgusta, a cilj je očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identita Srbije.

Manifestacija je takmičarskog karaktera, pa će se pevačke grupe nadmetati za prvo, drugo i treće mesto u konkurenciji muških i ženskih grupa. Žiri će proglasiti i najbolje soliste u obe kategorije.

Pravo učešća imaju izvorne pevačke grupe iz Srbije kao i dijaspore gde se gaji i peva srpska izvorna pesma. Moraju nastupati u nošnji iz kraja iz koga dolaze, a svaka grupa u takmičarskoj konkurenciji peva samo jednu pesmu koja se izvodi bez muzičke pratnje i može trajati najduže tri minuta. Grupa može brojati najmanje 4, a najviše 9 članova. Nastup pevačkih grupa ocenjuje žiri od tri člana koji formira Organizacioni odbor festivala.

Prijem grupa zakazan je za 17. avgust od 11-13 časova u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama. Zatim sledi izvlačenje rednih brojeva po kojima će grupe nastupati, dizanje zastave uz himnu “Šta to radiš Maro“, zajedničko kolo, svečani defile, zajednički ručak i početak programa u 16 časova.

Prijave će se kažu organizatori primati do četvrtka 10. avgusta. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefone: 032-661-087 od 8 – 15 časova, 063/868-0823, 066/656-5070, ili putem e-mail adrese: [email protected]

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *