NURDOR-ov osmi ”Kamp ljubavi i nade” u Ivanjici

Osmi po redu rehabilitacioni kamp za decu lečenu od malignih bolesti „Kamp ljubavi i nade“, koji je okupio 52 dece iz raznih krajeva Srbije ali i drugih zemalja okruženja, održava se ovih dana u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Ivanjici.

IL-NURDOR-8kamp2 NURDOR-ov osmi ''Kamp ljubavi i nade'' u Ivanjici

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koje organizuje ovaj kamp, za cilj ima da se kroz igru, druženje, edukativne radionice i povoljne  klimatske uslove utiče na popravljanje opšteg zdravstvenog statusa dece i mladih. A sa druge strane da se psihološki i socijološki osnaženi vrate u svoje matične sredine.

IL-NURDOR-8kamp4 NURDOR-ov osmi ''Kamp ljubavi i nade'' u Ivanjici

  • Osmi put smo u Ivanjici i ove godine pored dece iz Srbije imamo i drugare iz Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske. To su deca u različitom životnom uzrastu, od dve do šesnaest godina. Grupe su podeljene po aktivnostima i posećuju kreativne i sportske radionice, školu plivanja, hipoterapiju, školicu jahanja, radionice na terenu, večernje animacije. Ovih dana očekujemo i prijatelje koji će nam doneti neke nove avanturističke izazove, a to će biti zip line i orijentiring, rekla je za InfoLIGU Ivana Popović iz NURDOR-a, koordinator kampa.

IL-NURDOR-8kamp3 NURDOR-ov osmi ''Kamp ljubavi i nade'' u Ivanjici

Kao i svake prethodne godine, organizator rehabilitacionog kampa daje sve od sebe da sedmodnevni boravak dece u Ivanjici iskoristi što bolje i zabavnije, jer je vrlo važno da se deca koja pohađaju kamp, pored uživanja u divnoj prirodi ponovo resocijalizuju. To se svakako postiže u grupi vršnjaka, koji među sobom dele iskustva koja su doživeli i preživeli za vreme lečenja od ove teške i opake bolesti.

Sa najmlađim učesnicima kampa je i 27 majki i tim posebno edukovanih volontera.

U organizaciju kampa je uključen i veći broj prijatelja koji pomažu različitim donacijama, kako bi kamp bio realizovan na što bolji način.

Iz NURDORA, posebnu zahvalnost upućuju osoblju Specijalne bolnice, sa kojom su ostvarili odličnu saradnju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *